MKM’li sanatçılardan destek açıklaması

MKM’li sanatçılar, sanatın özgürlük ve barış ikliminde yaratılabileceğini bunun için de Öcalan ile görüşmelerin yapılması gerektiğini belirterek, “Kürt, demokrat, yurtsever sanatçıları bu mücadele içinde yer almaya çağırıyoruz” dedi.

MKM’li Kürt sanatçı ve kültür çalışanları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüşme talebiyle başlatılan açlık grevine destek açıklaması yaptı. Cegerxwin Kültür Merkezi’ndan yapılan açıklamada konuşan tiyatro oyuncusu Kemal Ulusoy, açlık grevinde olan sanatçı arkadaşları Zeynel Doğan, İbrahim Halil Yıldırım, İslam Dağdeviren, Berfin Emektar, Abdullah Tarhan ve Nazım Hikmet Çalışkan'ın ve 50 gönüllünün yanında olduklarını vurguladı.

Sanatın en iyi ancak özgürlük ve barış ikliminde yaratıldığını belirten Ulusoy, “Sanatın tarihsel deryasından iyi biliyoruz ki 'Önderini koruyamayan bir halk, özgürlüğünü ve onurunu koruyamaz'.Ayrıca sanatın en iyi ancak özgürlük ve barış ikliminde yaratıldığını yaşadığımız coğrafyanın acılarına ve sevinçlerine yaratımlarımızla tercüman olan biz sanatçılar biliyoruz” dedi.

Tecrit kırılana kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Ulusoy şunları söyledi: “Bunun için biz Kürt sanatçı ve kültür çalışanları olarak,İmralı tecride kırılana, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan ile görüşülerek objektif bilgiler kamuoyu ile paylaşılana dek geliştirilecek her türlü direnişin içinde olacağımız gibi, başta her alandaki Kürt sanatçı ve kültür çalışanları olmak üzere tüm demokrat, yurtsever sanatçıları bu  mücadele içinde yer almaya çağırıyoruz. Halil Dağların, Hevi Şanogerlerin, Mizginlerin, Delilaların, Feridelerin ve İslamların yoldaşları olarak özgürlüğümüzün teminatı olan Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecridin kırılarak özgürlük, sağlık ve güvenliğinin sağlanmasının onurumuzu ve özgürlüğümüzü koruma anlamına geldiğini tüm kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.”

...