MLKP-Kürdistan: Komploya karşı hepimiz direnmeliyiz

MLKP-Kürdistan Örgütü, "Yurtseverler, demokratlar, sosyalistler ve sosyalist yurtseverler komploya karşı birleşmeli, direnmeli. Tecrit sürdükçe kimse özgür olamaz" dedi.

MLKP-Kürdistan Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan uluslararası komplonun yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, komplonun ağır tecrit ile devam ettiğine dikkat çekilerek, "Öcalan’ın direnişi ve Kürt halkı komployu boşa çıkardı. 23 yıldır Öcalan’ı teslim alamadılar. 23 yıldır devrimci Kürt örgütlerini kıramadılar. 23 yıldır Kürt savaşçılarını yenemediler" denildi.

'TECRİT SÜRDÜKÇE KİMSE ÖZGÜR OLAMAZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Komplo 24. yılında da devam ediyor. Öcalan üzerindeki tecrit ağırlaştırılıyor. Sömürgeci Türk devleti emperyalist ortakları ile birlikte Kürt savaşçılara karşı ağır ve kirli bir savaş yürütüyor. Öcalan’ın esaret altında tecrit tutulması Kürt halkının esaret altında tecrit tutulması demektir. Öcalan’ın esaret altında tecritte tutulması Türk yoksullarının esaret altına alınması ve tecrit edilmesi demektir. Öcalan özgür olmadan Kürtler özgür olamaz. Öcalan özgür olmadan yoksul Türkler sömürücülerden ve faşistlerden kurtulamaz.

 Bütün yurtseverler, demokratlar, sosyalistler ve sosyalist yurtseverler komploya karşı birleşmeli, birliklerini güçlendirmeli, büyük bir direniş ortaya çıkarmalı; her yerde başkaldırmalı ve mücadeleyi şiddetlendirmelidir.

 Sosyalist Yurtseverler komploya karşı her yerde ve her biçimde mücadele etmeli, komployu protesto etmelidir."