GÖRÜNTÜLÜ

Mücadele arkadaşları Tandoğan’ı anlattı

THKP-C/MLSPB gerillası Mahir Ernesto ile Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçısı Mehmet Ali Efe, THKP-C/MLSPB gerillası Kadir Tandoğan’ı (Muhammed Arslan) anlattı.

Tandoğan’ın mücadeleci, direnişçi kişiliğine dikkat çeken THKP-C/MLSPB gerillası Mahir Ernesto, “Muhammed yoldaşla biz çocukluk arkadaşıyız. Çalışmalarda aktif oluşu, ufkunun geniş oluşu, arkadaşlarla iletişimi, devrime olan inancı feyz alınacak bir şeydir. Muhammed yoldaş 2014 yılında Alper yoldaşla birlikte Rojava topraklarına ayakbastı. Muhammed yoldaş, yoldaşlık ilişkisi, yaşama bakış açısı, partiye bağlılığı, devrime hazır olmak için elinden gelenden daha fazlasını yapıyordu” diye konuştu.

Ernesto’nun konuşması şöyle:

 

 

Birleşik Özgürlük Güçleri Savaşçıları Mehmet Ali Efe ise Tandoğan ile tanıştığı şöyle anlattı: “Kadir arkadaşla geçen yıl Mayıs sonlarına doğru tanışmıştık. Karargahıma geri döndüğümde Alper arkadaşla birlikte karargahtaydılar. Hamleye dahil olacaklardı. Kadir arkadaş da enternasyonal taburun üyesiydi. İkisi de çok sıcak kanlı arkadaşlardı.

Arkadaşı şehitler hepimizden daha fazla etkiliyordu, yoldaşlığa çok bağlıydı.”

Efe’nin konuşması şöyle: