Nusaybin’de direniş devam ediyor

Nusaybin’de direniş mahallelerine dönük gerçekleştirilen havan topu saldırılarında Abdulkadirpaşa Mahallesi’nde bulan bir evde yangın çıktı.

Nusaybin’de direniş mahallelerine dönük gerçekleştirilen havan topu saldırılarında Abdulkadirpaşa Mahallesi’nde bulan bir evde yangın çıktı. Gün boyu çatışmaların eksik olmadığı ilçede YPS güçlerinin saldırılar karşısındaki direnişi devam ediyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Fırat ve Abdulkadirpaşa mahallelerine dönük yoğun top atışları devam ediyor. Sabahın ilk saatlerinden bu yana yoğun çatışmaların yaşandığı ilçede, direniş mahallelerinden Abdulkadirpaşa’da bulunan bir eve havan topunun düşmesi sonucu yangın çıktı. Eski Devlet Hastanesi civarında çıkan yangın nedeniyle mahalleden yoğun dumanlar yükselirken, itfaiye ekipleri ise "güvenlik" iddiasıyla yangın yerine sokulmuyor.

Soykırım saldırıları karşısında YPS güçlerinin direnişi devam ediyor. Sabah başlayan saldırılar kesintisiz devam ederken, saldırılara karşı YPS güçleri de sert karşılık vermeye devam ediyor. Gün boyu yoğun top ve havan atışlarının hedefi olan Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde zaman zaman şiddetli patlamalar yaşandığı görüldü.

Patlama ardından olay yerine çok sayıda zırhlı ve özel çekiciler sevk edilirken, ardından imha edilmiş bir kobra tipi zırhlı araç çekiciyle İpek yolu üzerinden Emiregözlü Anadolu Lisesi önüne götürüldü. Akşam saatlerinde ise TIR üzerinde imha olmuş bir tankın götürüldüğü görüldü.

Gün boyu bir an olsun kesilmeyen silah sesleri ve top atışlarına ve saldırılara karşı YPS güçlerinin direnişi devam ediyor. Kimi yerlerde sıcak çatışmalar yaşanırken, mahalleler üzerinden siyah dumanlar yükseliyor.