PADÊ: Amaçları Êzdîleri yok etmek, sessiz kalmayın

PADÊ, Türk devletinin Êzidîleri yok etmek için Şengal'e saldırdığını belirterek, YBŞ'nin güçlendirilmesiyle Türk saldırılarına cevap verilmesi gerektiğini kaydetti. PADÊ Irak hükümeti ve uluslararası güçlerin sessizliğini de kınadı.

Êzidîlerin Özgürlük ve Demokrasi Partisi (PADÊ) 15 Ocak günü Şengal’de 4 YBŞ savaşçısının  şehit düştüğü Türk devletinin saldırısına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

PADÊ, Türk devletinin saldırısında şehit düşenler arasında YBŞ komutanlarından Zerdeşt Şengali’nin de olduğunu hatırlatarak, Şengali’nin büyük bir emek ve fedakarlıkla Êzidîler için hizmet ettiğini kaydetti. PADÊ, “Êzidîlerin intikamını almak için Rojava'da DAİŞ'e yönelik tüm hamlelerde yer aldı, DAİŞ'in elindeki Êzidî kızlar ve çocukları kurtardı” dedi.

“Faşist diktatör Erdoğan’ın, bazı işbirlikçi Kürtlerin de desteğiyle, Êzidîleri topraklarından sürmek istediğine” dikkat çeken PADÊ, saldırılara PKK’nin gerekçe gösterilmesinin gerçek olmadığını, esas amacın Êzidîleri soykırımdan geçirmek olduğunu vurguladı.

Êzidîlere Osmanlı zamanında da onlarca saldırı yapıldığını hatırlatan PADÊ, “O zaman da PKK mi vardı?” diye sordu.

Türk devletinin barbarlığına sessiz kalınmamasını isteyen PADÊ, Êzidî genç kadın ve erkeklere de seslenerek YBŞ'yi yalnız bırakmamaları çağrısında bulundu. PADÊ, “Bu kirli siyaseti kabul etmeyelim, YBŞ'ye katılım göstererek düşmanlara cevap verelim” dedi.

PADÊ uluslararası güçlere de seslenerek sessiz kalmanın soykırıma göz yummak anlamına geldiğini belirtirken, Erdoğan’ın bu sessizlikten cesaret aldığını kaydetti.

YBŞ'nin Irak'ın resmi bir gücü olduğunu da hatırlatan PADÊ, Irak hükümetinin sessizliğine de tepki gösterdi. PADÊ, “YBŞ Êzidîlerin resmi savunma gücüdür ve bu Irak devleti tarafından resmen tanınmıştır. Irak hükümeti, kendisine bağlı bir güce yönelik saldırı karşısında nasıl sessiz kalabilir? Bunu kamuoyuna açıklamalıdır” diye belirtti.