PAJK: PKK 21. yüzyılın en devrimci, dönüştürücü hareketidir

PAJK Koordinasyonu, Kurdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 45’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “21. yüzyılın en devrimci, dinamik, dönüştürücü hareketi olarak her zamankinden daha fazla Ortadoğu halklarının kurtuluş umududur” dedi.

PAJK Koordinasyonu, kendi internet sitesinde yayınladığı açıklamada PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutlarken, özellikle Kurdistan gençliğini PKK saflarına katılmaya çağırdı.

PAJK’ın açıklaması şöyle:

“Partimiz PKK’nin kurucu önder kadrolarından Sakine Cansız, Mazlum Doğan, Kemal Pir, M. Hayri Durmuş ve bu çizginin ardılı olarak fedai eylem yapan Rojhat Zilan, Erdal Şahin yoldaşlar ile Amed, Botan, Serhad, Mardin, ZAP, Avaşin, Metina’da düşmana karşı kahramanca direnerek şehit düşen Axin Muş, Leyla Amed, Dicle Eylem yoldaşlar şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.  Partimizin 45. kuruluş yıl dönümünü R$eber APO’ya, zindanlarda direnen, dağlarda savaşan PKK-PAJK’lı yoldaşlara, mücadeleci kadınlara ve direnen halklarımıza, dünya insanlığına kutluyoruz.

Rêber APO, ilk günden itibaren partileşme sürecini kadınlar ve halkımız için özgürleşme süreci olarak şekillendirerek kadını öz savunma gücüne kavuşturdu, partiyle örgütlü ve eylemli kıldı. Rêber APO, PKK’yle sömürge Kürt halkını iradeleştirdi, ‘Jin Jiyan Azadî’ çizgisini yarattı. Kürt kadınları, PKK mücadelesiyle devrimle buluştu, köleliğe karşı mücadele imkanlarına kavuşarak PAJK’laştı. PAJK, PKK’nin eşitlik-özgürlük çizgisi olarak varlık kazandı. PAJK, özgür kadın ve erkeğin zihniyeti ve kişiliğidir.  PAJK, PKK’nin ruhudur. PAJK’laşan her kadın, PKK’nin öncüsüdür. Yeni toplumsal kuruluşa temel teşkil edecek kişilikler Parti militanlığıyla yaratıldı.

PKK, hakikatin arayışçısı olarak insanlık onurunun partisidir. 21. yüzyılın en devrimci, dinamik, dönüştürücü hareketi olarak her zamankinden daha fazla Ortadoğu halklarının kurtuluş umududur. PKK, temsil ettiği Demokratik Ekolojik Kadın Özgürlükçü paradigmayla dünya insanlığına ilham kaynağıdır. PKK, milliyetçi ulus-devletçi yapılanmalara karşı sahip olduğu demokratik ulus zihniyetiyle demokratik yaşamın ve barışçıl çözümün temsilidir.  PKK, jineolojik bakış açısıyla ataerkil zihniyet ve kültüre karşı en iddialı özgürlük hareketidir. Kapitalist modernite sistemine karşı, demokratik moderniteyi örgütleyen yegâne güç olarak partimiz PKK’nin 46. mücadele yılını büyük bir azim, kararlılık ve coşkuyla karşılıyoruz.

AKP-MHP faşist iktidarının, KDP ihanetine dayanarak yürüttüğü imha saldırıları gerilla ve halkımızın mücadelesiyle boşa çıkarılmıştır. Bir toplumsal hareket olan PKK’yi tasfiye etme planları çökmeye mahkumdur. Faşist Erdoğan’ın yürüttüğü soykırım savaşına karşı tüm Kurdistan gençliği, kadınları ve halklarımız PKK-PAJK öncülüğünde ayağa kalkarak 2024 yılını Önderliğe özgürlük yılına çevirecektir.

Kadınıyla erkeğiyle Kurdistan gençliğini, PKK özgürlük saflarına, kapitalist sisteme karşı direnen herkesle devrimi birlikte büyütmeye ve özgürlüğü kazanmaya, ölüme karşı yaşamı savunmaya çağırıyoruz.”