Paris Katliamı Maxmur’da yürüyüşle protesto edildi

Katliamların Silêmanî’de de yapıldığına işaret eden Sultan Yıldıztan, “Düşman öncülerimizi katlederek Kürt halkının iradesini kırabileceğini düşünüyor. Buna asla izin vermeyeceğiz” diye vurguladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde katledilen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Evîn Goyî (Emine Kara), sanatçı Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Kürt yurtsever Abdurrahman Kızıl için Maxmur’da protesto eylemi düzenlendi.

Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya gelen halk, Birleşmiş Milletler (BM) binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yanı sıra Paris’te katledilenlerin fotoğrafları taşındı.

Yürüyüş Birleşmiş Milletler binası önüne kadar sürdü.

Basın açıklamasını İştar Konseyi Koordinasyon Üyesi Sultan Yıldıztan okudu.

İkinci Paris Katliamını kınayan Sultan Yıldıztan, şunları söyledi: “Şehit Evîn Goyî, şehit Mîr Perwer ve şehit Abdurrahman Kızıl şahsında Kurdistan Özgürlük Hareketinin tüm şehitlerini saygıyla anıyoruz. Bugün farklı duygular içerisindeyiz. 11 yıl önce Paris’te yaşanan ve hesabı sorulmayan ilk katliam nedeniyle ikinci katliam yaşandı. Birinci Paris Katliamında Sara, Rojbîn ve Ronahî hedef alındı. Onlar Kürt halkının ve kadın özgürlüğünün öncüleriydi. Bugün demokrasi ve eşitliğin mekanı olarak tanımlanan Avrupa’nın göbeğinde Kürt halkına katliam reva görülüyor. Bu katliamın birinci derece sorumluları Avrupalı devletlerdir.”

SILÊMANÎ’DE DE NAGİHAN, HÜSEYİN, DENİZ KATLEDİLDİ

“Bu katliamlar yalnızca Avrupa’da gerçekleştirilmiyor. Nagihan Akarsel ve Hüseyin Arasan Süleymaniye’de Deniz Bülbün ise Hewlêr’de katledildi” diyen Sultan Yıldıztan, “Her yerde öncülerimiz hedef alınıyor. Düşman öncülerimizi katlederek Kürt halkının iradesini kırabileceğini düşünüyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Kürt halkının bu katliamlar karşısında işgalcilere karşı öfkesi artarak büyüyor. Sara ve Evîn arkadaşlar ve Kurdistan için canını veren tüm arkadaşlarımızın ruhuyla mücadelemize devam edeceğiz” diye kaydetti.