Paris’te katledilen üç kadın devrimci Maxmur’da anıldı

Paris’te 2013 yılında katledilen üç Kürt kadın devrimci, Güney Kürdistan’daki Maxmur mülteci kampında anıldı.

9 Ocak 2013’ta Paris’te katledilen PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez anısına Maxmur’da bir anma töreni düzenlendi.  

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma töreninde Maxmur halkı adına konuşan İştar Meclisi Koordinasyon üyesi Fadile Tok, şehitlerin hayallerine bağlı kalacaklarını vurguladı.

Tok şöyle konuştu: “Bizler, şehit düşen Sêvê, Pakize, Fatma ve tüm Kürdistan şehitlerini anıyor ve önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimiz irademiz, gerçekliğimiz ve onurumuzdur. Şehit Sara ve arkadaşlarının şehadetleri bizler için çok ağırdı. Şehit Sara, ilk grubun içinde yer alarak halkta umut yarattı ve bizler şimdi onun sayesinde ayakta kalıyor ve onun izinde yürüyoruz. Şehit Sara devrimci bir kadındı ve özgürlük isteyen bütün kadınların öncüsüydü. Ne kadar çabalasak da şehit düşen 3 kadın devrimcinin gerçekliğini dile getiremeyiz. Şehit Sara’nın Amed zindanlarındaki direnişine bakılsa bile onun görkemli direnişi ve duruşu görülür. Her türlü saldırıya, işkenceye karşı direndi ve özgür kadını kendisinde yarattı. Şehit Sara, ezilen kadınların umudu haline geldi. Katledilmelerinin 8. yıldönümünde 3 Kürt kadın devrimciyi anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. 3 Kürt kadın şehidimizin hayallerini gerçekleştirme sözümüzü yeniliyoruz. Yolumuz ve mücadelemiz mutlaka amacına ulaşacaktır.”

Anma etkinliğinde konuşma ardından üç kadın devrimciyi anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.