Partilerden Dağ ve Er’in ailelerine ziyaret

Kurdistan Demokratik Ulusal Birliği, Hewlêr’de Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ’ın ailelerini ziyaret etti, açlık grevindeki tutsakların taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Abdurrahman Er ve Mazlum Dağ, KDP’nin Hewlêr’deki cezaevinde baskı, işkence ve tek tip kıyafet dayatmasına karşı 64 gündür açlık grevinde.
Dağ ve Er’in aileleri, çocuklarının durumunu yakından takip etmek üzere birkaç gün önce Güney Kurdistan’a geldi. Aileler, siyasi partileri ziyaret etti. Bazı siyasi partiler de dayanışma amacıyla aileleri Hewlêr’de ziyaret etti.
Kurdistan Demokratik Ulusal Birliği Politbüro Başkanı Şaxewan Xalid ve üyeler Celal İsmaîl ve Heval Herêm, Hewlêr’deki HDP Temsilciliği’nde Dağ ve Er’in ailelerini ziyaret ederek, tutsakların taleplerini sahiplendiklerini ifade etti.

'SAĞLIK DURUMLARI KÖTÜLEŞİYOR'

Mazlum Dağ’ın annesi Kudret Dağ, "Oğlumun cezaevindeki durumu çok kötü. Onları teröristlerin arasında götürmüşler. Onlar terörist değil siyasi tutsaktır. Cezaevinin taleplerini yerine getirmesini istiyorlar. Bu nedenle açlık grevine başladılar ve sağlık durumları her geçen gün kötüye gidiyor” dedi.
Er’in annesi Fatma Er de şunları söyledi: "Oğullarımızın durumu belli olmadığı için biz de kötüyüz. Durumları çok kötü, hayati tehlikeleri var. Bulundukları yer çok kötü. Onlar DAİŞ çetelerinin arasında aldılar. Onlara sanki teröristlermiş gibi yaklaşıyorlar. Talepleri bir an önce karşılanmalıdır.”

Mazlum Dağ’ın amcası Hamit Dağ da "Cezaevinde üçüncü kez açlık grevi eylemi yapıyorlar. Bu da sağlık durumlarının daha kötü olmasına neden oluyor. Bu yüzden DAİŞ çetelerinin arasına alınmalarını istemiyoruz” dedi.

Kurdistan Demokratik Ulusal Birliği Politbüro Başkanı Şaxewan Xalid, Dağ ve Er’in taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi çağrısında bulundu.