PJAK: Güney Kürdistan Rojhilatlı aktivistler mezarlığına dönüştü

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), geçen hafta Hewlêr’de işkence edilerek katledildiğinden şüphe edilen Doğu Küdistanlı Ehmed Bêxem’e ilişkin yaptığı açıklamada bu cinayetin tüm yönleri ile soruşturulmasını istedi.

Doğu Kürdistanlı aktivist Ehmed Bêxem’in cenazesi 31 Aralık 2021’de Hewlêr’de bulundu. Heval Kejwan adıyla tanınan Bêxem’in vücudunda işkence izleri görüldü. Hewlêr yetkilileri herhangi bir açıklama yapmadı.

PJAK bu cinayete ilişkin yaptığı yazılı açıklamada cinayetin tüm yönleri ile aydınlatılmasını istedi.

PJAK, “Şüpheli bir ölüm daha. Doğu Kürdistanlı aktivist Ehmed Bêxem Güney Kürdistan’da öldürüldü. Bu cinayet, Kürdistan Bölgesi’nin Doğu Kürdistan aktivistlerinin mezarlığı haline geldiğini kanıtlıyor. Hewlêr yetkililerinin lehine olmayan her eylem susturuluyor” tepkisinde bulundu.

Bêxem’in ailesine başsağlığı dileğinde bulunan PJAK, “Yoldaş Kejwan, Serdeştliydi, ulusunu önemsiyordu. Kobanê’deki direnişe gönüllü olarak katıldı. Onun Rojava ve Rojhilat’taki özgürlük mücadelesini unutmayacağız” diye ekledi.

PJAK, “Kürt aktivistin öldürülmesi polis ve ilgili makamlar tarafından soruşturulmalıdır” çağrısında bulunarak, “Yoldaş Kejwan’ın vücudunda işkence izleri olması katledildiği anlamına geliyor” dedi.