PJAK Süleymaniye’deki saldırıyı kınadı, işgale son vermeye çağırdı

PJAK Dışilişkiler Komitesi, işgalci Türk devletinin saldırılarının hedefi haline gelen Süleymaniye’ye destek olmaya çağırırken, uluslararası toplumu da sessizliğini bozmaya çağırdı.

Türk devleti 3 Nisan’da Süleymaniye’den kalkan uçuşlara hava sahasını kapatırken, 7 Nisan’da da havalimanına insansız hava aracıyla saldırıda bulundu. İşgalci Türk devleti daha önce de Süleymaniye bölgesinde çok sayıda saldırıda bulunarak, siviller ve sivil alt yapıları doğrudan hedef almıştı.

PJAK Dışilişkiler Komitesi yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı kınayarak, uluslararası toplum, Hewlêr ve Bağdat’ı tepki göstermeye, işgalin önüne geçmeye çağırdı.

Açıklama şöyle: “Tarih boyunca yurtsever kimliğiyle tanınan Süleymaniye kenti, Kürdistan’ın diğer parçalarındaki halkımızın zor günlerinde yanında olmuştur. Süleymaniye her zaman iktidarın yıkıldığı ve işgale karşı seslerin yükseldiği bir merkez olmuştur. Bu da Kürdistan düşmanlarının bu şehri hedef almasına neden olmaktadır.

İşgalci Türk devletine ait insansız hava araçları, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğini ihlal eden insanlık dışı bir saldırı gerçekleştirmiştir. Bu saldırı, Güney Kürdistan’a yapılan ve sonucunda onlarca sivil ve peşmergenin şehit düştüğü ilk saldırı değil. Türk devletinin bu ihlallerine bir sınır getirilmediği takdirde saldırıların tekrarlanma olasılığı var.

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na düzenlenen saldırıyı kınıyor ve Güney Kürdistan halkının birlik olarak bu yurtsever kente destek vermesini bekliyoruz. Irak, Güney Kürdistan ve uluslararası kamuoyuna bu tür saldırılar karşısında sessiz kalmama ve Türk devletinin Güney Kürdistan ile Irak topraklarındaki işgaline son verme çağrısında bulunuyoruz.”