PKK: 15 Ağustos’u büyük coşku ve kitlesel kutlayalım

PKK, 15 Ağustos devrimci atılım ve zafer ruhunu daha güçlü özümsemeye, her alanda 15 Ağustos Direniş ve Diriliş Bayramını büyük coşku içinde ve kitlesel katılımla kutlamaya çağırdı.

PKK Yürütme Komitesi, 15 Ağustos Atılımı'nın yıldönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  

FEDAİ KAHRAMANLIK ÇİZGİSİNDE SÜREN 35 YILLIK DİRENİŞ

“Kürt miladı olan 15 Ağustos 1984 Devrimci Gerilla Atılımı'nın 35’inci yıldönümünü yaşıyor ve 36’ncı Kürt özgürlük yılına giriyoruz. Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlük çizgisinde ve Ölümsüz Komutan Agit(Mahsum Korkmaz) Yoldaşın komutasında Eruh ve Şemdinli eylemleriyle başlayan ve 35 yıldır kesintisiz süren Kürdistan’ın özgürlüğü için gerilla savaşı 36’ncı zafer yılına giriyor. Fedai kahramanlık çizgisinde süren 35 yıllık tarihi direniş, özgür Kürt varlığını kesinleştirerek, Kürt halkını özgür insanlık ailesinin onurlu bir üyesi ve coşku-moral kaynağı haline getirmiş bulunuyor.

Bu temelde, başta Önder Apo olmak üzere tüm yoldaşların, gerilla güçlerimizin, kadın ve gençlik hareketlerimizin, tüm halkımızın ve devrimci-demokratik güçlerin 15 Ağustos Direniş ve Diriliş Bayramını, Gerilla Bayramını özgür yaşam coşkumuzla kutluyoruz. Tarihi Devrimci Atılımın Ölümsüz Komutanı Agit Yoldaş şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma ve anılarını yaşatma sözümüzü yineliyoruz. 36’ncı 15 Ağustos yılında kendine ‘Demokrat’ diyen herkesi Kürt düşmanı faşist-sömürgeci-soykırımcı zihniyet ve siyasete karşı çakmaya çağırıyor, özgürlük ve demokrasi için mücadele eden herkese üstün başarılar diliyoruz.

15 Ağustos tarihi özgürlük atılımına Önder Apo’nun 1973 Newroz çıkışı, 27 Kasım 1978 Partileşme adımı ve 12 Eylül 1980 faşist-askeri rejimine karşı gelişen ve ideolojik zafer kazanan 1982 Büyük Zindan Direnişi temelinde, büyük zorluklar yenilip engeller aşılarak ulaşıldığını ve bu atılımın tamamen Kürt halkının öz gücüne dayanılarak geliştirildiğini iyi biliyoruz. Önder Apo, bu tarihi atılımın, özgürlük için bir inadın, inancın, ısrarın ve iradenin atılımı olduğunu belirtti. Tarihi Zindan Direnişi temelinde verilen özgürlük için direniş kararının dağa taşırılması, gerillada somutlaştırılması ve zafer pratiğine kavuşturulması olduğunu ifade etti.

HEP KAYBEDEN TC, KAZANAN VE GÜÇLENEN ÖZGÜRLÜK HAREKETİ OLDU

Çok iyi biliyoruz ki, 15 Ağustos Devrimci Atılımı temelinde gelişen 35 yıllık özgürlük direnişi, büyük cesaret ve fedakârlıkla, ağır bedeller ödenip derin acılar yaşanarak, fedaileşen bir öncü parti, gerilla ve halk tarafından yürütüldü. Her anı nefes nefese geçen bu 35 yıllık amansız mücadele içinde yaklaşık elli bin şehit, kat kat fazla yaralı, yüz binlerce tutuklu verildi. Faşist-soykırımcı TC güçlerinin vahşi saldırıları altında köyler yakıldı, mahalleler yıkıldı, şehirler boşaltıldı, tarihin tanıdığı en vahşi işkenceler yaşandı. Faşist, sömürgeci ve soykırımcı zihniyet ve siyasetin Kürt halkına, kadınlarına ve gençlerine yönelik uygulamadığı zulüm ve işkence biçimi kalmadı. Ama söz konusu zulüm ve işkence Kürt halkını korkutup mücadeleden uzaklaştırmadığı gibi, tersine halkın özgürlük bilincini daha da büyüttü, inancını derinleştirdi, iradesini keskinleştirdi, örgütlülüğünü geliştirdi ve bu temelde hep kaybeden faşist-soykırımcı TC olurken, Kürdistan halkı ve Özgürlük Hareketi sürekli kazanan ve güçlenen oldu.

KÜRDÜN YURDU VE KİMLİĞİ GERİLLA DİRENİŞİ SAYESİNDE BİLİNİR OLDU

Şimdi herkes görüyor ve kabul ediyor ki, son 35 yılda özgürlük adına Kürdistan’daki her türlü kazanım ve gelişme 15 Ağustos Gerilla Atılımı temelinde ve bu atılımın doğrudan veya dolaylı sonucu olarak ortaya çıktı. Kürt halkı özgürlük ruhunu ve bilincini, büyük cesaret ve fedakârlığı, örgüt ve eylem gücünü, kazanma iddia ve inancını, özgür yaşam iradesini ve tutkusunu 15 Ağustos Atılımı ve kahraman gerilla direnişi temelinde edindi. Özgür insanlığın umudu ve öncüsü haline gelmiş olan Kadın Özgürlük Devrimi bilinç, irade, örgüt ve eylem olarak bu atılım temelinde başladı ve gelişti. 15 Ağustos Gerilla Atımlımı temelinde Bakur’da Ulusal Diriliş Devrimi gerçekleştirilerek demokratik uluslaşma sürecine girildi, doğrudan ve dolaylı etkisiyle Başur’daki mevcut statü kazanıldı ve özgür insanlığın umudu olan 19 Temmuz Rojava Özgürlük Devrimi gerçekleştirildi. Kürdün yurdu ve kimliği gerilla direnişi sayesinde bilinir ve anılır oldu.

DEVRİMCİ İNTİKAM MÜCADELESİ 36. YILDA DA DEVAM EDECEK

Her yılı zorluklara karşı büyük mücadele ve güçlü kazanımlarla dolu olan 15 Ağustos Devrimci Atılımının 35’inci yıl mücadelesi de bu temelde gerçekleşti. 35’inci 15 Ağustos yılına PKK Merkez Komitesinin değerli üyeleri Zeki Şengali ve Atakan Mahir Yoldaşların şehadeti ile girildi ve 35’inci yıl direnişi bu temelde bir intikam mücadelesi olarak yaşandı. Dört parça Kürdistan’da, zindanlarda ve yurtdışında 200 gün süren Büyük Açlık Grevi Direnişi etrafında yürütülen “Tecridi Kıralım, Faşizmi Yıkalım ve Kürdistan’ı Özgürleştirelim” direniş hamlesi temelinde İmralı tecrit kapıları aralanırken, 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde AKP-MHP faşizmine ağır bir yenilgi yaşatıldı. Faşist DAİŞ çetelerine karşı Kürtler öncülüğünde yürütülen mücadele tarihi başarılar kazandı. Böylece 35’inci atılım yılı da Kürt düşmanı faşist-sömürgeci-soykırımcı zihniyet ve siyasetin ciddi darbeler yediği, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin ise tarihi kazanımlar elde ettiği bir yıl oldu. Bu temelde, şehadetlerinin birinci yıldönümünde Şengal Êzidi Kürt halkımızın Mam Zeki’si ile Dersim’in ölümsüz komutanı Atakan Mahir’i saygı ve minnetle anıyor, devrimci intikam mücadelesinin 36’ncı yılda da devam edeceğini belirtiyoruz.

GERİLLAMIZIN 35 YILLIK TARİHİ DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ

Özgür Kürt takviminde 36’ncı Ağustos’u yaşarken, AKP-MHP faşizminin topyekûn özel savaş saldırılarına karşı gerilla ve halk olarak topyekûn devrimci halk savaşı direnişini her alanda yürütüyoruz. 15 Ağustos atılım ve zafer ruhuyla donanan kahraman gerilla güçlerimiz, yeni paradigma temelinde ve Apocu gerilla çizgisinde kendini yenileyerek Serhat’tan Xakurkê’ye, Dersim’den Mardin’e kadar Kürdistan’ın her tarafında faşist-soykırımcı güçlere kahredici darbeler vuruyor. Bu vesileyle kahraman gerillamızın 35 yıllık tarihi direnişini selamlıyor, başarılı eylemlerinden dolayı HPG ve YJA-Star’ın değerli komutan ve savaşçılarını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Büyük 15 Ağustos Atılımının 35’inci yıldönümü şehidi olan, PKK ve PAJK’ın değerli militanı, HPG ve YJA-Star’ın ölümsüz komutanı Şevin Bingöl Yoldaşı ve şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz. Komutan Agit’ten Komutan Şevin’e kadar uzanan bu Apocu komuta çizgisinin her zaman ve mutlaka büyük zaferler kazanacağına dair sarsılmaz inancımızı bir kez daha belirtiyoruz. 36’ın 15 Ağustos yılında da Şehit Helmet ve Şehit Şevin anısına güçlü bir devrimci intikam mücadelesi yürütüleceğine, daha güçlü savaşılıp daha büyük kazanılacağına inanıyoruz.

Tarihi 15 Ağustos Atılımının 36’ncı yılında da, Önder Apo öncülüğünde Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı olarak her türlü devrimci-demokratik görevi başarıyla yürütmeye hazırız. Erdoğan-Bahçeli faşizminin tehditlerinden korkmadığımız gibi, oyun ve hilelerine de aldanmıyoruz. Sadece Türk egemen güçlerini ve Türkiye adına konuşan herkesi daha ciddi ve tutarlı olmaya davet ediyoruz. Bir kez daha, her türlü faşist-soykırımcı saldırının, gerilla ve halk direnişimiz temelinde misliyle karşılık bulacağını belirtiyoruz.

Bu temelde, başta gerilla güçlerimiz olmak üzere, kadın ve gençlik örgütlerini, tüm halkımızı ve dostlarımızı, 36’ncı yıl direnişini topyekûn devrimci halk savaşı stratejisinde geliştirmek için her zamankinden daha güçlü çalışmaya, ‘Tecride ve faşizme karşı Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu’ direniş hamlesini sürekli büyütmeye, günlük olarak faşizme karşı her alanda etkin direniş eylemleri geliştirmeye, 15 Ağustos devrimci atılım ve zafer ruhunu daha güçlü özümsemeye, her alanda 15 Ağustos Direniş ve Diriliş Bayramımızı büyük coşku içinde ve kitlesel katılımla kutlamaya çağırıyoruz!”