PKK Başûr, şehit Zîlan Bokan’ı andı

PKK Başûr Şehit Aileleri Komitesi, Rewanduzlu Zîlan Bokan’ın 17 Ocak 2011 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda şehit düştüğünü açıkladı.

PKK Başûr Şehit Aileleri Komitesi, bir açıklama yaparak Zîlan Bokan’ın (Araziye Hesen Hemed Xidir) 17 Ocak 2011 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda şehit düştüğünü açıkladı.

Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin ağır bedeller ödeyerek günümüze ulaştığına vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün dahi dört bir yandan halkımıza ve ülkemize yönelik soykırım saldırıları gerçekleştiriliyor. Düşman şehitlerimizin kemiklerinden dahi korkmaktadır. Şehitlerimizin toplumsal hafızamızdan silinmesi için her türlü insanlık dışı yöntemlere başvurmaktadır. En başından bu yana şehitlere ve hatıralarına nasıl sahip çıkıldıysa bugün de PKK ve Önder Apo çizgisinde şehitlere sahip çıkacağız. Özgür bir ülke ve yaşam için şehit düşen arkadaşlarımızdan biri de Zîlan Bokan’dır. 17 Ocak 2011 tarihinde Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Zîlan arkadaşın öncelikle ailesine ve yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz.”

YILLARCA BAŞÛR’UN İŞGALİNE KARŞI SAVAŞTI

1989 yılında Rewanduz’da doğan Şehit Zîlan Bokan’ın 2002 yılında gerilla saflarına katıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Zîlan arkadaş, Başûrê Kurdistan toplumunun özgürlüğü inşasında öncü olmak istedi. Xakurkê, Metîna, Heftanîn gibi birçok alanda görev aldı. Şehit Bêrîtan ve Şehit Nûda akademilerinde eğitim gördü. Sürekli kendini geliştirme çabası içindeydi. Muhafazakar bir toplumunu dayatmalarına karşı yönünü dağlara çevirerek özgürlük hayallerini gerçekleştirmek istedi. Kurdistan’ın her özgürlük gerillasının istediği gibi Zîlan arkadaşın da hayali ülke topraklarındaki işgale son vermekti. Bu hayalinin gerçekleştirmek için uzun yıllar savaştı.”

Açıklamada son olarak, “Zîlan Bokan arkadaşımız 17 Ocak 2011 tarihinde Medya Savunma Alanlarında şehit düştü. Zîlan arkadaşımızın şahsında tüm özgürlük gerillalarını saygıyla anıyor, hayallerini gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz. Kürdistan dağlarında özgür kadınların gülümsemeleri ışıldadıkça özgürlük mutlaka kazanacaktır” denildi.

Şehidin kimliği şöyle:

Adı Soyadı: Araziye Hesen Hemed Xidir

Anne Adı: Ayşe Ebdulah Davûd

Baba Adı: Hesen Hemed Xidir

Katılım Tarihi ve Yeri: 20.01.2002 / Qendîl

Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ocak 2011 / Medya Savunma Alanları