PKK bir halkın varlığını korudu

PKK'nin 45’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, PKK’nin, bir halkın varlığını koruduğunu belirterek, Kürt halkı ayakta olduğu sürece bu mücadelenin başarıya ulaşacağını ifade etti.

PKK her türlü işgal saldırısına karşı 45 yıldır aralıksız bir şekilde mücadele yürüterek, tüm Ortadoğu halklarına özgür ve demokratik bir yaşam için yeni bir umut olmayı başardı. PKK’nin kuruluş yıl dönümü olan 27 Kasım, gerilla alanları başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde kutlanmaya başladı. Bu coşkuyu yaşayan Kurdistan Özgürlük Gerillalarından Devrîm Çavreş, Welat Agir ve Arîn Çiya, PKK’nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin duygularını dile getirdi.


Welat Agir: Kurdistan'da PKK, bir halkın kimliğini, varlığını korudu. Saldırılar altında olan ve soykırıma maruz kalan Kürt halkını yeniden ayağa kaldırdı.

PKK’nin kuruluşunun ardından başlayan mücadele hala devam ediyor. Özellikle son 8 yıldır Türk devletinin saldırıları aralıksız bir şekilde sürüyor.

PKK, direnişin, mücadelenin ve fedakarlığın adıdır. Bu özellikler hem PKK’yi, hem de Kürt halkını zirveye taşıdı. 2024 yılı iddiamız düşmanı her alanda yenilgiye uğratmak. 2023 yılında verdiğimiz mücadele de pek çok kahramanlığa sahne olmuştur. Gerillanın direnişini kıramayan düşman gerillalara karşı her saldırıda kimyasal silah kullanıyor. Bu saldırılar aynı zamanda düşmanın yok oluşunu da göstermektedir. PKK’nin yarım asırdır sürdürdüğü direniş karşısında çaresiz kalan Türk devleti her gün bir devletten yardım istiyor.

Ödeyeceğimiz bedel ne kadar ağır olursa olsun zafer gerillaların ve Kürt halkının olacaktır.

Arîn Çiya: Özgür dağlarda düşmana karşı devam eden bu mücadeleye YJA Star güçleri öncülük ediyor. Türk devleti gerillaların yaptığı eylemler karşısında hedefine ulaşamadı. Önder Apo, yıllardır bu devrimin bir kadın devrimi olduğunu, dolayısıyla devrimin kadınları yarattığını söylüyor. Kürt halkı, kadınlar ve gençler ayakta olduğu sürece bu mücadele özgür bir yaşama ve başarıya ulaşacaktır.

Devrim Çavreş: PKK, 27 Kasım 1978 yılında Önder Apo ve yoldaşlarının mücadelesiyle kuruldu. O günden bugüne bu yolda çok büyük katkılar sağlandı. Ödenen büyük bedeller sayesinde bu düzeye geldik.

PKK, kuruluşundan bugüne kadar pek çok zorlukla karşı karşıya kalmış ve çok ağır bedeller ödemiştir. Verilen bu bedeller sayesinde PKK, Kurdistan'da bu kadar uzun süre savaşabilen ve mücadele yürütebilen tek harekettir.

Bu direnişte kadınların rolleri, yaşama katılımları ve savaşa öncülük etmeleri mücadelenin temelini oluşturuyor. Ve PKK, bu şekilde daha da güçlü örgütlenip dünyanın her yerine yayıldı. Bu da Önderliğimizin ideolojisi ve şehitlerimizin emekleri sayesinde oldu. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamak ve halkımıza yönelik zulmü sona erdirmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz.