PKK’den Sümbül ve Altıntaş ailelerine mesaj

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, 13 Şubat 2017 günü Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırısında şehit düşen Bêrîtan Hêvî Rohan (Selda Sumbûl) ve Çekdar Melek (Dirbas Altintaş)’ın ailelerine mesaj gönderdi.

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, Bêrîtan Hêvî Rohan (Selda Sumbûl) ve Çekdar Melek (Dirbas Altintaş) isimli gerillaların 13 Şubat 2017 günü Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırısında şehadete ulaştığını duyurdu.

Komitenin iki şehidin ailesine hitaben yayımladığı başsağlığı mesajında, şehadet haberinin bazı nedenlerden dolayı geciktiği belirtilerek “Bu gecikmeden dolayı sizlerden özür diliyoruz” ifadesi yer aldı. PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi’nin 12 Mayıs 2020 tarihli ve “Değerli Sümbül ve Altınbaş ailelerine” diye başlayan mesajın tamamı şöyle:

“Öncelikli olarak sizlere selamlarımızı iletiyoruz. Hareket olarak başsağlığı mesajlarımızı iletiyor, başınız ve başımız sağ olsun diyoruz. Çocuklarınız ve yoldaşlarımızın şehadet haberinin bazı nedenlerden dolayı geciktiği için sizlerden özür diliyoruz. Çocuklarınız ve yoldaşlarımız olan Berîtan ve Çekdar son ana kadar özgürlük mücadelesinin saflarında bir mücadele duruşunun sahibi olmuşlar ve her türlü süreçte yer almışlardır. Son olarak 2017 yılında Medya Savunma Alanları’nda arkalarında halkına ve yoldaşlarına baha biçilmez değerler bırakarak şehitler kervanına katılmışlardır.”

Kürt halkı özgürlük uğruna büyük bedeller vererek, bu özelliğiyle insanlık için örnek olmuştur. Kürt halkının çocukları en zorlu süreçlerde sergiledikleri vicdan ve tavırlarıyla Kürt halkının değerlerine değer katmışlardır. Ayrıca kahramanlık duruşuyla her türlü saldırıya karşı canlarını saygıdeğer Kürt halkının varlığı için kalkan yapmışlardır. Bu yolda binlerce genç özgür yaşamın tohumlarına dönüşerek ülkelerinin bağrında yeşermişlerdir.

Biz hareket olarak şehitlerimizin belirlediği esaslar çerçevesinde her geçen gün özgür bir ülkeye bir adım daha yaklaşıyoruz. Şehitlerimizin yaktığı ateş daha da yükselerek ülkemizin gökyüzünü aydınlatıyor. Berîtan ve Çekdar yoldaşların şahsında bu şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz.

Ölümsüz yoldaşlarımız Berîtan ve Çekdar kahramanlık ve militanlık duruşlarıyla her zaman mücadelemizin saflarında özel bir yere sahip olmuşlardır. Eylemselikleri ve duruşlarıyla düşmanın korkulu rüyasına dönüşmüşlerdi. Sergiledikleri yoldaşlıklarıyla da fedakarlık örneği haline geldiler. Her iki yoldaşımız en zorlu süreçlerde bile inançlarından iğne ucu kadar taviz vermediler. Sömürgeciliğe karşı besledikleri kin ve öfke, yaşam coşkuları özgürlük mücadelesinin saflarında berrak bir ırmağa dönüşerek aktı. Botan ve Serhad’ın çocukları olarak kahramanlıklarıyla büyük bir emeğin sahibi oldular.

Diğer kahraman yoldaşlarının izinde, her yerde büyük bir cesaretle büyük bir direniş sergilediler, mücadele ettikleri her yeri Apocu militanın ruhuyla fethettiler. Yaşamda ise mesuliyet sahibi duruşlarıyla Apocu görev ve sorumluluklarını sonuna kadar yerine getirdiler. Sömürgeciliğin her türlü saldırısı karşısında büyük bir öfkenin sahibi oldular, halka verdikleri intikam sözünü sonuna kadar yerine getirdiler. Bizler yoldaşları olarak onlara borçluyuz ve büyük miraslarının takipçileriyiz.

Hareket olarak Berîtan ile Çekdar’ın şahsında şehitlerimize ülkemizi özgürleştirerek amaçlarını gerçekleştirene kadar durmayacağımızın sözünü veriyoruz. Amaçlarının gerçekleşmesi için mücadele edeceğiz, her zamandan daha çok Rêber Apo’nun çizgisinde şehitlerimizin amaçlarını özgür bir ülke ve özgür dünyada kalıcı hale getireceğiz.

Bu temelde bir kez daha başınız, başımız sağ olsun, şehitlerimizin hayalleri muhakkak gerçekleşecektir.”

Her iki gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Bêrîtan Hêvî Rohan

Adı, soyadı: Selda Sümbül

Anne-baba adı: Besra- Sellahdîn

Şehadet tarihi: 13 Şubat 2017

***

Kod adı: Çekdar Melek

Adı, soyadı: Dirbas Altıntaş

Anne-baba adı: Fatma-Ahmet

Şehadet tarihi: 13 Şubat 2017