'PKK hiçbir zaman terörist bir hareket olmadı'

PKK'nin hiçbir zaman terör örgütü olmadığını vurgulayan Zerdeştiler Temsilcisi Awat Hîsamedîn, PKK'nin “terör” listesinden çıkarılması için başlatılan uluslararası kampanyaya destek verdiklerini belirtti.

PKK'nin “terör örgütü” listesinden çıkarılması için Uluslararası Kürtlere Adalet İnisiyatifi tarafından başlatılan imza kampanyası devam ediyor. Avrupa genelinde 4 milyon imzanın hedeflendiği kampanya, Avrupa, Asya, Avustralya ve Afrika kıtasından, 30 ülkeden 1003 aydın, akademisyen, politikacı, bilim adamı, sanatçı ve sosyalist aktivist tarafından başlatıldı.

Kürdistan Bölgesel Hükümeti'nin Zerdeştiler Temsilcisi olan Awat Hîsamedîn, konuya ilişkin ANF'ye konuştu. 

PKK'nin 'terör örgütü' listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasına destek veren Awat Hîsamedîn, PKK'nin hiçbir zaman “terörist” bir hareket olmadığını ve olmayacağını belirterek, Kürt halkının kimsenin toprağını işgal etmediğini ve kendi topraklarında özgür yaşamak istediğini söyledi. 

PKK BAHANE EDİLİYOR AMA ASIL HEDEF KÜRT HALKI

Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösteren Hîsamedîn, "Türk devleti sürekli PKK'yi gerekçe göstererek saldırılarına bahane arıyor. Bu bahane ile binlerce köyü talan etti, Kürtlerin dilini ve kültürünü yasakladı. PKK bahanesi asla doğru değil; asıl hedef Kürt halkıdır. Avrupa devletleri de Türkiye'nin talebi ile PKK'yi terör listesine aldılar. Yani Türk devletinin çıkarları doğrultusunda terör örgütü listesine koydular. Fakat bir gerçeklik var; o da PKK asla terör örgütü olmamıştır, asla da olmayacaktır. 60 milyon Kürt’ün önderi olan Serok Apo'nun zindanda olması da kabul edilemez" diye konuştu.

ÖZELLİKLE KADINLAR DESTEK VERMELİ

Awat Hîsamedîn, Başûr'da da devam eden imza kampanyasına her zaman destek vereceklerini vurguladı. PKK'nin yeni bir mücadele modeli ortaya çıkardığına dikkat çeken Awat Hîsamedîn konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "PKK'nin mücadele modelinde kadınlar da yer alıyor ve erkeklerin yaptığı her işi yapıyor. 

Kadınlar da silahlanıp ülkelerini, topraklarını savunuyorlar. Bu anlamda Kürt kadınları dünya kadınlarına öncülük ediyor. Bu yüzden özellikle kadınlar olarak PKK'nin terör örgütü listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasına destek vermeli ve katılmalıyız."