PKK, Kasım Engin’i şehadet yıldönümünde andı

PKK Merkez Komitesi: Kasım Engin yoldaş, Hakilerle başlayan, Mazlum, Kemal, Hayri ve Saralarla devam eden, Agit ve Zilanlarla doruğa ulaşan Apocu kahramanlık çizgisinin en temel bir halkasını oluşturuyor.

PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin’in (İsmail Nazlıkul) şehadet yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Mayıs ayı şehitlerini anan PKK Yürütme Komitesi şunları belirtti:

“Mayıs Şehitler Ayımızın son halkasını oluşturan, Merkez Komite üyemiz, bütünlüklü devrimciliği şahsında somutlaştıran Kasım Engin Yoldaşı, şehadetinin birinci yıldönümünde derin bir saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Bir yıldır yürüttüğümüz devrimci intikam mücadelesini ikinci yılda daha da geliştirerek sürdüreceğimizi belirtiyoruz. Tüm yurtsever halkımızı ve demokratik dostlarımızı Şehit Kasım Engin Yoldaşı ve şahsında tüm kahraman şehitler gerçeğini doğru anlamaya ve güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.

Çok açık ki, Hareket ve halk olarak Mayıs ayı başından beri kahraman şehitlerimize çok daha yakınız. Her gün birkaç yerde şehitlerimizi anma ve doğru anlama etkinlikleri düzenliyoruz. Önderlik ve Şehitler çizgisinde daha derin ve güçlü eleştiri ve özeleştiriler geliştiriyoruz. Şehitlerimizin anılarını yaşatmak ve intikamlarını daha güçlü almak için her alandaki özgürlük mücadelemizi çok daha fazla geliştiriyoruz. Kahraman gerillamız şehitler çizgisinde savaşıyor, halkımız ve dostlarımız şehitler çizgisinde yürüyor. 1 Mayıs şehitlerimiz, Karasungurlar, Denizler, Şirinler, Ulaşlar, Mizginler, Dörtler, İbrahimler, Hakiler, Haliller, Eriş ve Andoklar bu kutsal mücadelede yaşıyor ve bayraklaşıyor. Kasım Engin Yoldaş, bu kırılmaz özgürlük zincirinin son temel halkasını oluşturuyor.

ŞEHİTLERİMİZİ DOĞRU ANLAMALIYIZ…

Bilindiği gibi, Partimiz PKK’nin Merkez Komite üyesi Kasım Engin Yoldaş, faşist-soykırımcı AKP-MHP diktatörlüğünün 27 Mayıs 2020 günü Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirdiği alçakça bir saldırı sonucunda şehit düşmüş ve Mayıs Şehitler Kervanına katılmış bulunuyor. Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı olarak bir yıldır Kasım Engin Yoldaş şahsında tüm kahraman şehitlerimizi daha doğru anlamaya ve komutaları altında daha güçlü savaşmaya çalışıyoruz. Önderlik hakikatine bu temelde ulaşıyor ve özgürlüğü bu temelde soluyoruz. Her şeyin ayırdına daha doğru ve gerçekçi olarak bu temelde varıyoruz. Şehitlerimiz bizim önderimiz, öğretmenimiz, komutanımız, her zaman ve her yerde en temel güç kaynağımız oluyor.

Kasım Engin yoldaş, Hakilerle başlayan, Mazlum, Kemal, Hayri ve Saralarla devam eden, Agit ve Zilanlarla doruğa ulaşan Apocu kahramanlık çizgisinin en temel bir halkasını oluşturuyor. Gerçekten de doğru yurtseverliği, halkçılığı, Önderlik bağlılığını, çalışkanlığı, üretkenliği, devrimci coşkuyu, heyecanı, bitmeyen enerjiyi, mütevazılığı, cesaret ve fedakârlığı ondan öğreniyoruz. O, kapitalist modernite sisteminin cilalanmış yaşamını elinin tersiyle iten, dağla ve gerillayla bütünleşmeyi temel yaşam felsefesi yapan, her zaman ülkede ve halkla olmayı esas alan, Mazlum çizgisinde sürekli okuyup araştıran, deyim yerindeyse yirmi dört saat çalışan, hiçbir fiziki zayıflığı ve hastalığı devrimci çalışma önünde engel yapmayan, her zaman coşku ve moral kaynağı olarak çözüm üreten bir devrimciliği temsil ediyor. Apocu zafer çizgisinde yaşamanın ve başarmanın mümkün olduğunu açıkça gösteriyor.

ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMINI ALMAK İÇİN SAVAŞIYORUZ

Geçen bir yıldır Kasım Engin Yoldaş şahsında tüm kahraman şehitlerimizin intikamını almak için savaşıyoruz. Hareket ve halk olarak, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü hedefleyen ‘Dem Dema Azadiyê ye' devrimci hamlesini yürütüyoruz. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımız ve dostlarımız dört parça Kürdistan’da ve yurtdışında ayaktadır; sokakları ve meydanları dolduruyor ve büyük bir coşku ve kararlılıkla özgürlük sloganlarını haykırıyor. Tüm insanlığı, kadın özgürlüğü ve ekolojik bilince dayalı yeni bir demokratik dünya yaratmaya çağırıyor.

Kahraman gerilla güçlerimiz Kürdistan’ın her tarafında AKP-MHP faşist-soykırımcılığına her gün kahredici darbeler vuruyor. Heftanin’den Xakurkê’ye kadar, başta Metina, Zap ve Avaşin olmak üzere tüm Medya Savunma Alanlarında geliştirdiği devrimci savaşla AKP-MHP faşizmini Kürdistan’a gömüyor. Medya Savunma Alanlarında doruğa çıkardığı direniş eylemlerini Serhat’tan Dersim’e ve Mardin’e kadar Kürdistan’ın dört bir yanına yayıyor. Devrimci direniş eylemleri Çukurova’dan İzmir ve İstanbul’a kadar tüm metropol kentlere yayılmış bulunuyor. En son Amed, Batman ve Şırnak’ta olduğu gibi, kahraman gerillamız faşist-soykırımcı düşmanı kendi karargahında ve saldırı merkezlerinde vuruyor.

Bu vesileyle, başta Amed, Batman ve Şırnak eylemleri olmak üzere Kürdistan ve Türkiye’nin dört bir yanında AKP-MHP faşizmine karşı özgürlük ve demokrasi için savaşan herkesi selamlıyor, bir kez daha tarihi başarılarını kutluyoruz. Ölümsüz Mamreşo Komutanı Serhat Giravî Yoldaş şahsında tüm kahraman şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Kasım Engin Yoldaşın intikamını alan bu kahraman şehitlerimizin izinde her zaman daha büyük bir kararlılıkla yürüyeceğimizi belirtiyoruz. HPG ve YJA-Star’ın, YPS ve HBDH’nin tüm yiğit savaşçılarına her zaman üstün başarılar diliyoruz.

Çok açıkça görülüyor ki, hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmıyor ve intikamları mutlaka alınıyor. Her türlü faşist-soykırımcı katliam ve zulmün hesabı misliyle soruluyor. AKP-MHP faşizmi döktüğü kanda boğuluyor. Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye’nin zafer taşları böyle kahramanca bir mücadele ile döşeniyor. AKP-MHP faşizminin sonu, özgürlük ve demokrasi devriminin zaferi yaklaşıyor.

Bunlar temelinde, şehadetinin birinci yıldönümünde büyük devrimci Kasım Engin yoldaşı ve şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor; tüm yurtsever halkımızı ve dostlarımızı kahraman şehitlerimizin izinde özgürlük ve demokrasi mücadelesini daha güçlü geliştirmeye çağırıyoruz!”