'PKK Kürt halkının intikam ateşidir'

PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlayan HPG’li Fırat Çiyager ve YJA Star’lı Serhildan Amanos Kürt Halk Önderi Öcalan öncülüğünde yok olmaya mahkum edilmiş olan Kürt halkının ayağa kalktığını belirterek, PKK’nin Kürt halkının intikam ateşi olduğunu ifade etti.

Kurdistan'da gelişen 28 isyandan sonra Kürtlerin kendilerini savunamaz hale geldiği anda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan öncülüğünde gelişen PKK hareketiyle birlikte dört parçada büyük bir ayaklanma başladı. HPG ve YJA Star gerillaları, büyük gelişmeler yaratan ve günümüzde sadece faşist Türk devletine karşı değil, ona nefes veren tüm hegemonik güçlere karşı da büyük bir savaş gücüne ulaşan PKK hareketinin 45'in yılında duygu ve düşüncelerini dile getirdi.


HPG gerillalarından Fırat Çiyager, PKK’nin 45. yıl dönümüne ilişkin şunları belirtti: “Kürt halkının yeninden doğuş günü olan 27 Kasım, öncelikle Önder Apo’ya, devrim şehitlerimize, halkımıza, zindandaki yoldaşlarımıza kutlu olsun. PKK var olmadan önce Kurdistan’da ve Ortadoğu’da hegemonik güçlerin büyük bir etkisi vardı. Kurdistan’ı dört parçaya ayırdılar. Ortadoğu’da halkların gücünü hesaplamadılar. Kürt halkı tarihte faşist yönelimlere ve asimilasyona karşı 28 isyan gerçekleştirdi. Kürt halkı hiçbir zaman düşmanlarına boyun eğmedi. Bakur, Rojava, Rojhilat ve Başûr’da Kürt halkı her zaman halkların kardeşliğine inandı.

Türk devleti Kürt halkına karşı büyük bir asimilasyon ve soykırım politikası uyguladı. Tabii bunlara karşı birçok serhildan gerçekleşti. Özellikle de Bakurê Kurdistan’da. Rêber Apo öncülüğünde gelişen PKK hareketiyle birlikte yok olmaya mahkum edilmiş olan Kürt halkı yeniden ayağa kalktı ve var gücüyle hegemonik güçlerin faşist Türk devletinin eliyle yapmak istediği tüm planları altüst etti. Önderliğimizin stratejik öngörüleri ve çözümlemeleri sayesinde Kurdistan’ın dört parçasında düşmana karşı büyük darbeler vuruldu, ölü Kürt yeniden yaşam hakkı buldu. PKK küçük bir grupla başladı ancak o grup gittikçe büyüdü. Yurtseverlik duyguları Kürt halkında yeniden canlandı. PKK hareketine katılımlar gittikçe çoğaldı. Faşist Türk devleti kısa sürede PKK hareketini bitireceğini düşündü ancak PKK daha güçlü bir mücadele içerisinde. Tüm dünya artık Önderliği, PKK’yi ve Kürt halkını tanıyor. PKK tüm ezilen halkların, gençlerin, kadınların yaşam umudu, özgürlük gücü haline geldi, ki son yıllardaki enternasyonalist katılımlar bunun bir göstergesidir. İngiltere, Danimarka, Almanya vb. birçok Avrupa ülkesinden devrim gücüne inanan genç kadın ve erkekler, PKK saflarında halkların özgürlüğü için savaşmaktalar.”

KÜRT KADINLARI TÜM KADINLARA ÖRNEK OLDU


PKK’nin 46. yılını kutlayarak sözlerine başlayan YJA Star gerillalarından Serhildan Amanos ise; “PKK’nin kurulmasıyla birlikte Kürt halkı da yeniden doğdu. Özellikle Kürt kadınları PKK’ye katılarak verdikleri mücadele ile güç ve irade sahibi oldular. Kürt kadınlar, bugün dünya kadınlarına örnek ve umut olmuş durumda. Şehit Azê, Delal ve Sara’nın yanı sıra binlerce şehitlerimizin sayesinde kadın hareketimiz büyük bir gelişme gösterdi. Kadın hareketimiz, Kürt kadını başta olmak üzere ezilen tüm kadınların ve halkların öncü gücü haline gelmiştir. Geçtiğimiz sene fedai eylem gerçekleştiren Sara ve Rûken yoldaşlarımız şahsında kadının fedailiği ve gücü bir kez daha ispatlanmıştır. Heval Erdal ve heval Rojhat da Önderliğimize uygulanan tecride karşı faşist Türk devletinin kalbinde, Ankara’da büyük bir eylem gerçekleştirdi. PKK fedailiği dünyada büyük bir yankı uyandırmış ve kendisini kanıtlamış bir gerçekliktir” diye konuştu.