PKK Merkez Komitesi Üyesi Ümit: Önder Apo'yu sahiplenmeyi büyütelim!

PKK Merkez Komitesi Üyesi Helin Ümit, "Kürt halkının temel gündemi AKP-MHP faşizmine karşı mücadele ve direniştir" dedi. Ümit, "Önder Apo bağımsız ve özgür yaşamanın anlamı ve çizgisidir" diyerek, Kürt Halk Önderi'ni sahiplenmeyi büyütmeye çağırdı.

ANF'ye konuşan PKK Merkez Komitesi Üyesi Helin Ümit, "Kürdistan halkının demokratik ve özgür yaşamına vurulan tüm zincirleri kırmayı ve parçalamayı hedefleyen "Tecride Faşizme İşgale Son, Özgürlüğü Sağlama Zamanı Hamlesi" geldiğimiz aşama itibarıyla hedeflerine ulaşmaya çok yaklaşmış bulunmaktadır. Şüphesiz Hamleyi hedeflerine yakınlaştıran Kuzey Kürdistan halkının ayağa kalkması ve Hamlenin hedeflerini sahiplenerek AKP-MHP faşizminin kırılamaz denilen polis ve asker ablukasını serhildan ruhuyla kırması ve aşması olmuştur" dedi.
Başta Van ve Batman’dakiler olmak üzere Şırnak, Siirt ve tüm Kuzey Kürdistan’da gelişen eylemleri ve bu eylemlere katılan herkesi selamlayan Ümit, şöyle devam etti:

'DİRENİLİRSE AKP-MHP'NİN AYAKTA KALMASI MÜMKÜN DEĞİL'

"Tüm yurtsever Kuzey Kürdistan halkını kutluyorum. Yine TC’nin zindanlarında açlık grevi eylemleriyle Hamlede yerini alan arkadaşları ve zindanlardaki direnişi selamlıyorum. Onların Hamleye katılmalarının çok daha büyük bir anlamı ve önemi vardır. Van ve Batman’da gelişen eylemler gerçek birer serhildandılar. Bu eylem ve serhildanlar yurtsever Kuzey Kürdistan halkının gerçek duygularını, arzu ve düşüncelerini dile getirmektedir. Kürt halkının serhildana kalmasıyla birlikte artık AKP-MHP faşizminin zor ve baskıya dayanarak ayakta kalması mümkün değildir. AKP-MHP faşizmi bugüne kadar zor ve baskıyla ayakta duruyordu, artık bu dayanağını yitirdi. Düşmemek, yıkılıp gitmemek için daha fazla zor ve baskıyı geliştirmeye çalışacaktır ancak bu nafile bir çaba olacaktır. Çünkü Kuzey Kürdistan halkının serhildana kalktığı bir ortamda ilk çöküşü yaşayan zor ve baskı sistemi olmaktadır. Zor ve baskı dışında hiçbir dayanağı olmayan AKP-MHP faşist zihniyet ve siyaseti bunların ortadan kalkmasından sonra kendisi de ortadan kalkacaktır. AKP-MHP faşizmi ortadan kalktığında TC’nin soykırımcı ve sömürgeci rejimi son bulacak ve Kürdistan halkı özgürleşecek, Türkiye de demokratikleşecektir."

'YENİ VE ÇOK ÖNEMLİ BİR AŞAMADAYIZ'

Kuzey Kürdistan halkının, serhildanları başlatarak Kürt halkının özgür yaşamı uğruna verdiği mücadelede bundan sonra da öncülük yapacağını gösterdiğine dikkat çeken Ümit, şunları kaydetti:
"Bu durum Kürdistan Devrimi açısından yeni ve çok önemli bir aşamayı ifade etmektedir. Çünkü Kuzey Kürdistan halkı, Kürt halkının özgürlük mücadelesinde öncülük yaptı, öncü olmanın tüm bedellerini verdi ve Kürt halkının varlığını yeniden sağlayarak özgürlük mücadelesinin dört parça Kürdistan’da ve Kürt halkının yaşadığı her yerde başlamasının ve ivme kazanmasının sağlayıcısı oldu. Şimdi de Önder Apo üzerinde tecridi geliştirerek Rojava’yı, Başur’u, Şengal ve Maxmûr’u, Kürt halkının tüm alanlarını işgal eden ve bu şekilde halkımızın yüz binlerce şehit vererek, genç kadın ve erkeklerin kanlarıyla elde edilen başta varlığımız olmak üzere tüm değerlerimizi yok etmeye çalışan AKP-MHP-Ergenekon faşizmine karşı serhildana kalkacağını ortaya koyarak, bu öncülüğü sonuna kadar götüreceğini ortaya koymuş bulunuyor. Bu Kürdistan Devriminin yeni bir aşamasıdır ki, kuşkusuz bu zafer aşamasını ifade etmektedir.

'ÖNDER APO BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR YAŞAMANIN ÇİZGİSİDİR'

Şüphesiz tüm değerlerimizin yaratıcısı Önder Apo’dur ve bunu en iyi bilen Kuzey Kürdistan halkıdır. Bu mücadeleyi ve bu mücadeleyle tüm değerlerimizi yaratan Önder Apo ve onun yolunda yürüyerek çok ağır bedeller ödeyen yurtsever halkımız ve canlarını veren şehitlerimizdir. İşte bundandır ki Kuzey Kürdistan halkı Önder Apo’yu her zaman tereddütsüz bir şekilde sahiplenmiştir. Çünkü Kuzey Kürdistan halkı Önder Apo’nun ne anlam ifade ettiğini çok iyi bilmektedir. Önder Apo bağımsız ve özgür yaşamanın anlamı ve çizgisidir. Kürt halkı Önder Apo’ya sahip çıktığında işte bu mücadele çizgisine, yani tüm ulusal değerlere sahip çıkmaktadır. Kuzey Kürdistan halkı bu anlamda gerçekleştirdiği son serhildanlarla ulusal birliğini yarattığını kanıtlamış olmaktadır. Bu durum esasında dört parça Kürdistan ve Kürt halkının yaşadığı her yerde gerçekleşmiştir. Kürt halkı kendi ulusal birliğini yaratmıştır. Bunu nasıl yaratmıştır? Ulusal bilincini ve mücadelesini geliştirerek bunu başarmıştır. Bunun da yolunun Önder Apo çizgisinde yürüyerek, yani direnerek özgürlük mücadelesini büyütmek olduğunu bildiğinden ötürü eylem ve sloganlarının merkezine Önder Apo’yu koymaktadır. Önder Apo ve onun çizgisi bir duruştur. Bağımsız ve özgür yaşamın duruşudur. Demek ki Kuzey Kürdistan halkı Önder Apo’ya sahip çıkarak, Önder Apo üzerindeki tecride karşı çıkarak zaten ulusal birlik sorununun olmadığını ispatlamış olmaktadır. Başta Kuzey Kürdistan’da olmak üzere Kürt halkının ulusal birlik sorunu yoktur. Bunu Önder Apo’ya sahip çıkarak ortaya koymaktadır zaten. Kürt halkının temel gündemi AKP-MHP faşizmine karşı mücadele ve direniştir ki, meydanlara çıkarak bunu da ortaya koymuş oldu zaten."

'HERKES UYANIK OLMALI'

Son süreçlerde Kürt halkının ulusal birlik sorunu varmış gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını vurgulayan Ümit, şöyle devam etti:
"Bazı gerçekliklerin üstü örtülmek istenmektedir. Bazı sahte önderlikler ve çizgiler öne çıkarılıp Kürdistan Devriminin ileriye doğru yürüyüşü yavaşlatılmak ve sekteye uğratılmak istenmektedir. Bu politikalara karşı herkes uyanık olmalıdır. Kürdistan’da mücadele çizgisi nettir ve Kürt halkı da bu çizgide ilerlemekte kararlı ve tereddütsüzdür. Kuzey Kürdistan halkı da tavrını ve duruşunu gerçekleştirdiği son serhildanlarla ortaya koymuştur. Sömürgeci TC devletinin Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve AKP-MHP faşizmi eliyle Kürt ve Kürtlüğe ait ne varsa yok  etmek istediği net bir şekilde ortaya çıkmışken, buna karşı durmayan, bırakalım durmayı, onlarla birlikte yürüyen, yani Kürt ve Kürdistan’ın tümden yok olmasına aşağılık menfaatleri uğruna ortak olan işbirlikçi duruş ve çizgilere karşı tavır almadan nasıl olur da Kürtlükten, ulusal birlikten söz edilebilir! Besbelli ki bu yanılgılı bir yaklaşımdır. Artık her şey gün gibi ortadadır. Gün ışığı altında gerçeği fener yakarak aramanın anlamı yoktur. Ulusal birlik için bir şey denecekse o da KDP’nin Kürdistan halkının katilleriyle ortaklaştığını görmek ve buna karşı durmaktır. Bunun dışında etrafta dönmenin, yan çizmenin imkanı artık kalmamıştır. Bu yapılırsa kafayı kuma gömüp gözünü gerçeğe kapatmak olur. Hiç kimse ulusal birlik sorununu Kürt halkında göremez, çünkü Kürt halkının böyle bir sorunu yoktur. Herkes kendi duruşuna, durduğu yere bakmalıdır. AKP-MHP faşizminin Kürt ve Kürdistan düşmanı savaş ekibiyle yürüyen çizgiye karşı ne kadar mücadele edilirse, bu çizgiye karşı ne kadar açık ve net tutum alınırsa ulusal birlik davasına o kadar hizmet etmiş olacaktır. O vakit ulusal birlik söz konusu olduğunda mücadele edilmesi ve birinci gündem olması gereken bu gerçekliktir. Bunun ötesini aramamak gerekiyor."

'KÜRT HALKININ GÜNDEMİ FAŞİZME KARŞI DİRENİŞTİR'

PKK Merkez Komitesi Üyesi Helin Ümit, Kürt halkının gündeminde AKP-MHP faşizmine karşı direnişin olduğunu ifade ederek, şunları da kaydetti:
"AKP-MHP faşizmi, sömürgeci TC devletinin Kürt gerçeğini inkar ve imha etme siyasetinin son halkasıdır. Son halka olması itibariyle de adeta tüm kötülüklerin, gayri insani uygulamaların, kontra ve mafya uygulamalarının yoğunlaştığı bir şebeke şeklini almış ve bu şekilde Kürt ve Kürdistan düşmanlığı yapılarak, Kürt halkına karşı azami teknik ve özel savaş araçları devreye  konularak Kürt soykırımı tamamlanmak istenmektedir. Kuzey Kürdistan halkı bu gerçeği görmekte ve bundan ötürü mücadelesinin gündemine AKP-MHP faşizmine karşı direnişi koymaktadır. Bu çok isabetli bir duruştur ki, herkesin bu duruşu görmesi ve buna göre hareket etmesi gerekmektedir. Herkes bu şekilde mücadelesinin, eyleminin gündemine AKP-MHP faşizmine ve onunla ortak olan işbirlikçi kesimlere karşı direnişi koymalıdır. AKP-MHP faşizmi yıkılırsa sömürgeci TC devletinin son dayanağı da yıkılmış olur ve sömürgeci rejim bertaraf olmuş olur. O vakit Kürt halkının birliği ve özgürlüğü önündeki engeller de çözülmüş olur. Ben başta yurtsever Kürdistan halkı olmak üzere herkesi Tecride Faşizme İşgale Son, Özgürlüğü Sağlama Zamanı Hamlesi kapsamında AKP-MHP faşizmine karşı daha fazla direnmeye ve mücadele etmeye çağırıyorum. Mücadele bu temelde olmalıdır, başarı bu temeldedir."