PKK’nin yıl dönümünde 15 genç kadın saflara katıldı

PKK’nin 45’inci yıl dönümü olan 27 Kasım’da 15 genç kadın, özgürlük mücadelesi saflarına katıldıklarını duyurdu, gençleri katılmaya çağırdı.

Gerilla alanlarında açıklamada bulunan genç kadınlar, "Öncelikle 27 Kasım'ı Önder APO'ya, şehitlerimize ve tüm Kurdistan halkına kutluyoruz. PKK'nin kuruluş yıl dönümü büyük bir zaferdir. PKK gerçeği özgür kadının gerçeğidir. Önder APO, ‘PKK sonu gelmeyen bir roman, bir türkü, bir şiirdir’ dedi. Biz de diyoruz ki, ‘PKK genç kadınların sevgisi, iradesidir.’ Biz 15 genç kadın olarak bu tarihi günü özgür gerilla saflarına katılarak kutluyoruz” diye belirtti.

Genç kadınlar Kurdistan dağlarında kamuflajları içerisinde, PKK’nin kuruluş yıl dönümünü erbane eşliğinde kutlarken, PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini açtı.

Genç kadınlar yaptıkları açıklamada devamla şunları ifade etti:

“PKK'nin tüm değerleri büyük şehitlerimiz olan Şehit Haki Karer, Şehit Beritan, Şehit Zilan, Şehit Sara ve Şehit Delal Amed tarafından kurulmuştur. Ve bugün bu değerler Şehit Vejin Jiyan gibi öncülük etmiş şehitlerimiz tarafından korunmaktadır. Biz de gerilla saflarına katılarak bu değerleri koruyacağımıza söz veriyoruz.

Partimiz PKK 46. yılına giriyor. 45 yıllık aralıksız devrimci bir mücadele... Geçtiğimiz 45 yılda çok bedeller ödendi. Geçtiğimiz yıl düşman Kürt özgürlük mücadelesine her yönden saldırmak istedi. Elbette bu onların tükendiğinin göstergesidir, bu yüzden faşist Türk devleti dağdaki yoldaşlarımıza kimyasal silahlarla saldırdı. Bizler Baz Mordem ve Helbest Koçerin'in sahnelerini asla unutmayacağız.

Son olarak Şehit Vejin Jiyan gibi genç kadın arkadaşlarımıza korkakça saldırdılar.

27 Kasım kıvılcımı gençliğin APO'cu ruhunun sonucuydu. Bu nedenle gençler, özellikle de genç kadınlar giderek daha fazla düşmanın hedefi oluyor. Genç kadınlar olarak özgürlüğümüz için mücadele etmemize, Önderlik felsefesiyle güçlenmemize düşman tahammül edemiyor.

Ancak APO'cu çizgimizden asla taviz vermiyoruz. Medya savunma alanlarındaki gerillalar, düşmana tarihi cevaplar veriyor. Şehit Sara ve Şehit Rûken, Mersin merkezde işgalci Türk askerlerine karşı özverili bir eylem gerçekleştirdi. İki dostun bu hareketi bugün bile düşmanı şaşırtmaya devam ediyor. Şehit Vejin Jiyan'a düzenlenen saldırının ardından onlarca genç kadın gerillaya katıldı. İşgalciler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır çünkü biz PKK'liyız, biz APO'cuyuz

Genç kadınlar olarak böylesine tarihi bir güne ancak gerilla saflarına katılarak karşılık verebiliriz. Bu yüzden gerilla direnişine katılıyoruz. Düşman şunu bilmelidir ki, halkımıza, yoldaşlarımıza ne kadar saldırırlarsa biz de Kürt genç kadınları olarak PKK saflarına o kadar kararlı bir şekilde katılacağız. Bir Diriliş şehidi gittiğinde yüzlerce Diriliş doğar. Bu nedenle herkesin PKK'yle gurur duyması gerekir.

Son olarak tüm Kürt genç kadınlarını özgürlük saflarına katılmaya çağırıyoruz. Kürt gençliği böylesine tarihi bir günü farklı bir şekilde kutlayamaz. Bu tarihi günü ancak gerilla saflarına katılarak gururla kutlayabiliriz. Düşman bilsin ki 27 Kasım kıvılcımını daha da güçlendireceğiz.”