‘PKK özgür yaşamın adıdır'

PKK’nin kuruluşunun ardından Kürt halkının tekrar ayağa kalktığını belirten HPG gerillası Nîştîman Kurdistan, PKK’nin özgür yaşamın adı olduğunu vurguladı.

İşgalci devletlerin, ‘Hayali Kurdistan burada gömülüdür. Artık kimse Kurdistan diye bir yerden bahsedemez’ dediği bir dönemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan büyük bir çıkış yaparak PKK’yi kurdu. PKK’nin kurulmasıyla birlikte özgür Kurdistan'ın tohumları yeniden atılmış ve bu çıkış Kürt halkının dirilişi olmuştur. Bir grupla kurulan parti bugün milyonlara ulaştı. Yani bu diriliş artık sadece Kürt halkının değil, tüm ezilen halkların ve özgürlük savaşçılarının dirilişi haline gelmiştir.


HPG gerillası Nîştîman Kurdistan, PKK’nin 46. ​​yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu.

PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan HPG’li Nîştîman Kurdistan şunları ifade etti: “Öncelikle şehit arkadaşlarımızı da saygı ve minnetle anıyorum. Partimiz PKK şehitler partisidir. Şehitlerin intikamı üzerine kuruldu. Önderlik heval Haki Karer’in şehadetinden sonra PKK’yi kurma kararı aldı. Önderlik daha ilk kuruluş aşamamasında 'PKK şehitler partisidir' dedi. 27 Kasım Kürt halkının diriliş bayramıdır. 28 Kürt isyanından sonra düşman Agirî dağına, ‘Hayali Kurdistan burada gömülüdür’ diye yazdı. Önder Apo Kürt halkını böyle bir durumdayken kurtardı. 27 Kasım'ın bizim için anlamı budur, yani yeniden doğuşun adıdır. PKK özgür yaşamın adıdır. Amacımız Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamak ve demokratik bir ulus inşa etmektir. Hedefimize çok yaklaştık ve bu nedenle mücadelemiz tüm zorluklarıyla devam ediyor.

Düşman bu gerçekleri çok iyi biliyor, bu yüzden hareketimize, halkımıza ve Kürt halkının kazanımlarına saldırıyor. Bizim için artık özgürlüğe kavuşma zamanıdır. Bu süreçte mücadelemizin zirve noktasını yaşıyoruz. Karşımızda çaresiz kalmış olan düşman da bu gerçeği çok iyi biliyor. Bu gerçeğin üstünü kapatmak için halkımıza en vahşi yöntemlerle saldırıyor, çocukları katlediyor, katliamlar yapıyor. Gerilla alanlarına da saldırıyorlar. Biz fedailerden oluşan bir hareketiz. Dolayısıyla Önderliğimizi fiziki olarak özgürleştirmek ve topraklarımızdan işgalci devleti çıkarmak için fedai bir ruhla direnceğiz. Mücadelemiz çok nettir. Düşman her gün bize kimyasal silahlarla saldırıyor, şu ana kadar bir sonuç alamadılar.

Şu anda Zap, Avaşîn ve Metîna'da yürütülen direniş, Türk ordusunun başarısızlığının en açık örneğidir. Türk devleti tüm imkanlarıyla saldırıyor ama gerilla direnişi karşısında duramıyor. Gerilla zorlu koşullara ve kısıtlı imkanlara rağmen inançlı ve iradeli bir şekilde düşmanın tüm saldırılarına karşı duruyor. Aslında içinde bulunduğumuz süreç fedakarlık dışında hiçbir şeyi kabul etmiyor. Hedeflediğimiz zafere mutlaka ulaşacağız.”