PKK’ye katılan Efrînli gençlerden çağrı

Efrînli gençler yaptıkları açıklama ile "Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürdistan şehitlerinin ve halkımıza ve topraklarımıza karşı geliştirilen taciz, tecavüzün intikamı” için PKK’ye katıldıklarını duyurdu.

Halk Savunma Güçleri-HPG, her gün yapılan yeni katılımlarla güçleniyor. Bir süredir yaptıkları açıklamalarla PKK saflarına katıldıklarını duyuran gençlere bir grup daha eklendi. Efrînli gençler ve genç kadınlar, “Kürdistan ve dünya halklarının onurunu savunmak için yürütülen bu mücadelede gençlik olarak hepimizin görev ve sorumlulukları olduğunun bilincine vardık” dedikleri açıklamada “Werin Cenga Azadiyê” şiarı ile gerilla saflarına katıldıklarını duyurdu.

Efrin’li gençler tarafından yapılan açıklama şöyle: 

“Sömürgeci, soykırımcı faşist Türk devleti, her zamanki gibi Kürt halkını soykırıma uğratma savaşını sürdürmektedir. Bunun sonucu olarak her gün kadın, gençlik, halkımız ve har karış toprağımız üzerinde vahşice saldırılar yapmaktadır. İşgalci, faşist Türk devleti gençlik, kadın ve Kürdistan’ın her bir karışını sadece ölüm ve katliama layık görüp her gün bunun için çalışmaktadır. Bu emellerini gerçekleştirmek için bütün ekonomik, istihbari ve askeri gücünü kullanmaktadır.

Bütün güç, imkan ve her türlü özel savaş yöntemlerine rağmen Özgür Kürdistan dağlarında kahraman özgürlük gerillalarının destansı direnişi ve mücadelesi karşısında çaresiz kalmıştır. Kürdistan özgürlük gerillaları, Apocu gençlik ruhu ile NATO’nun ikinci büyük ordusuna kök söktürmüştür. Yürütülen bu destansı direniş ve mücadele ile işgalci faşist Türk devletinden yılların intikamını almaktadır. Dönemin bütün teknik gücü ile donatılmış olan orduları Apocu militanların ruh ve iradesi karşısında çaresiz kalmıştır.

Bizler de Kürt gençleri olarak Kürdistan özgürlük gerillalarının yürüttüğü bu direniş ve mücadeleleri karşısında görev ve sorumluluklarımızı daha derinden hissettik. Tüm Kürdistan ve dünya halklarının onurunu savunmak için yürütülen bu mücadelede gençlik olarak hepimizin görev ve sorumlulukları olduğunun bilincine vardık.

Önder Apo’nun özgürlüğü bizim için varlık yokluk gerekçesidir. Gençlik olarak Önder Apo’nun özgür olmadığı bir yaşamı yaşam olarak kendimize kabul etmeyi bir onursuzluk olarak değerlendiriyoruz. Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürdistan şehitlerinin intikamı, halkımıza ve topraklarımıza karşı geliştirilen taciz, tecavüzün intikamını gerillalaşarak, PKK’ye katılarak veriyoruz. Çünkü özgür ve onurlu yaşamın yegane yolu gerillalaşmaktır. Çünkü gerilla Kürdistan halkının ve tüm insanlığın şeref, onur ve değerlerinin savunucusu ve büyütücüsüdür.

Bizler bugün 44’üncü yılına giren, bizler için yeniden dirilişin sembolü olan PKK’ye katılıyoruz. “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi temelinde “Werin Cenga Azadiyê” şiarı ile gerilla saflarına katıldık. Çünkü bu savaş onur savaşıdır. Bu savaş, Kürt ve Kürdistan halklarının zafer ve özgürlük savaşıdır. Tüm gençliğe buradan çağrı yapıyoruz. Siz de gelin bu onur, özgürlük ve zafer savaşına katılın. Zafer Kürdistan özgürlük gerillalarınındır, zafer PKK’nindir!”