PKK Zindan Komitesi: Tecrit de AKP-MHP de yıkılmalı!

PKK Zindan Komitesi, "Önderliğimizi anladığımız ve pratikleştirdiğimiz oranda başarıyoruz" diyerek, tecridin de AKP-MHP'nin de yıkılması gerektiğini belirtti.

PKK Zindan Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

ÖCALAN SELAMLANDI, ŞEHİTLER ANILDI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
15 Şubat Komplosu'nun yıl dönümü vesilesiyle komploya karşı direnişin öncülüğünü yapan, halk ve hareket olarak bizi zaferin eşiğine getiren, maddi ve manevi tüm değerlerimizin bileşkesi olan ve dünya insanlığı adına özgürlük, adalet ve demokrasinin simgesi konumuna gelen Önder Apo’yu saygı ve minnetle selamlıyor, bağlılık sözümüzü yineliyoruz.
Yine 15 Şubat Komplosu'na karşı Önderliğimiz etrafında ateşten çember olan 'Güneşimizi Karartamazsınız’ direniş şehitleri ve ‘tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim’ hamle şehitleri şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarını zaferle taçlandırma sözümüzü tekrarlıyoruz.

'ÖNDERLİĞİ ANLADIKÇA BAŞARIYORUZ'

Biliyoruz ki 'yetersiz yoldaşlığımız’ komploya giden yolun taşlarını döşedi. Önderliğimizi doğru, yeterli ve zamanında anlayamama ve pratikleştirememe komploculara güç verdi, cesaret verdi. Bugün de Önderliğimizi anladığımız ve pratikleştirdiğimiz oranda başarılar elde edebiliyor ve komployu boşa çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla 15 Şubat Komplosu'na karşı vereceğimiz en anlamlı ve doğru cevap, Önder Apo’yu doğru anlama ve pratikleştirme olmaktadır. ‘Yetersiz yoldaşlıktan’ ancak bu şekilde çıkabilir, Önderlikle ruhi, fiziki ve düşünsel olarak yürüyecek düzeye gelir ve Önderliğe layık yoldaşlar olabiliriz. Bu da büyük bir sorgulama ve kararlaşma temelinde güçlü çıkışlarla mümkündür. 15 Şubat bizler açısından ‘kara gün’ ve 'soykırım günü’ olmanın yanında, aynı zamanda büyük çıkışlar temelinde kararlaşma ve zafer kişiliğini kendinde yaratma günüdür de.
Önder Apo şahsında halkımıza, Türkiye ve Ortadoğu halklarına ve ilerici insanlığın özgür geleceğine yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat Komplosu'nun 21'inci yılını geride bırakıyoruz. 21 yıldır Önder Apo öncülüğünde halk ve Özgürlük Hareketi olarak komploya karşı amansız bir mücadele yürütülüyor. Kürt halkının özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi amaçlayan komploya karşı 'varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama’ temelinde yürütülen bu amansız ve destansı mücadele, bugün tüm görkemiyle dört parça Kürdistan’da, halkımızın ve dostlarımızın olduğu her alanda dünya insanlığına feyz olacak tarzda yürütülmektedir.

'TECRİDİ VE AKP-MHP'Yİ YIKALIM!'

Önder Apo, bugün dünya ilerici insanlığının ve Ortadoğu halklarının Önderliği konumundadır. O açıdan Önderliğimizin esaret koşullarına son verme ve İmralı tecrit sistemine karşı yürütülen mücadele aynı zamanda insanlığın ve halkların özgürleşme mücadelesi olmaktadır. Önder Apo’nun özgür yaşar ve çalışır koşullara ulaştırılması ve İmralı tecrit sistemini kalıcı olarak ortadan kaldırma amacıyla 21 yıldır yürütülen kararlı ve destansı mücadele 22. komplo yılında tümden başarıyı hedefleyecek tarzda yürütülmek zorundadır. AKP-MHP faşizminin yıkılması, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt halkının özgürlüğüne ulaşması komploya ve onun güncel versiyonu İmralı tecridine karşı yürütülecek ve başarıya odaklanmış bir mücadele tarzıyla ancak mümkün olacaktır.
Bu bilinç ve sorumluluk duygusuyla 15 Şubat Komplosu'nu tekrardan lanetlerken, 2020 yılının komployu tümden yenilgiye uğratacak bir mücadele, direniş ve başarı yılı olacağına olan inancımızla tüm halkımızı, dostlarımızı, demokratik kamuoyunu geliştirilecek direnişlere sahip çıkmaya, güçlü bir katılımla başarıya ulaştırmak için var gücüyle seferber olmaya çağırıyoruz."