PYD: Barzani, Türkiye'nin işgaline destek verdi

PYD, Mesut Barzani'nin Türk devletinin işgalini destekleyen açıklamalarına sert tepki gösterdi.

PYD, Mesut Barzani’nin Türkiye’nin Rojava ve Suriye topraklarını işgal etmesini meşrulaştıran söylemleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Barzani’nin Ankara ziyaretinde söylediği ‘sürpriz değişiklikler olacak’ açıklamasının ardından, yaşanan sürpriz Cerablus’un işgali ve Kürt halkıyla beraber bütün Suriye halklarına karşı geliştirilen saldırılarla belli oldu. Bu saldırılar, YPG-YPJ savaşçıları ve Suriye’nin bütün demokrat  güçlerinin kanlarıyla edinilmiş kazanımlara karşı gelişmiştir" denildi.

'DÜŞMANLIKTIR!'

PYD açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi: "France 24 kanalının yayımladığı röportajda Barzani, Suriye halkıyla bütün Rojava ve Kuzey Suriye halklarına karşı düşmanlığını sergilemiştir. Barzani’nin bu tavrı, Türkiye’nin Rojava işgalini meşru kılmak içindir. Aynı zamanda, sadece Kürt halkı için değil bütün Suriye halkları için çözüm oluşturan Demokratik Federal sistem projesine de karşı bir düşmanlıktır.

Bu parti aynı zamanda PDKS’ye (Suriye KDP’si) destek veriyor. Barzani’ye diyoruz ki, bize karşı düşmanlık yapacağına, Ulusal Kongre için bir adım at.”