Qoser'deki kadın cinayeti protesto edildi

TJA, DBP, Yeşil Sol Parti ve HDP üyesi kadınlar, Qoser’de Hindirin Aydoğan’ın katledilmesini protesto etti.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kadın Meclisi üyeleri, 10 Temmuz’da Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde evli olduğu Zeki Aydoğan tarafından katledilen Hindirin Aydoğan için açıklama yaptı. H. Finci Aldemir taziye evi önünde yapılan eyleme Yeşil Sol Parti Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan, parti yöneticileri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mardin Şubesi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

'KADIN DÜŞMANLIĞI SİSTEMLEŞİYOR'

TJA aktivisti Ayşe Bozan, yıllardır erkek egemen iktidarın kirli zihniyetini kadınlara karşı kullandığını belirterek, “Kadın katilleri affediliyor. Kadın karşıtı zihniyet sistemleşiyor. Bu doğrultuda Qoser’de de bir kadın katledildi. Ailenin ifade ettiğine göre, kadın günlerce işkence görmüş. İstanbul Sözleşmesi kaldırıldığından beri kadın kazanımlarını hedef alan iktidar tarafından yeni bir sistem inşa edilmeye çalışılıyor. Yaşadığımız müddetçe bu zihniyete karşı mücadele edeceğiz” dedi.  
Katledilen Hilbirin Aydoğan’ın akrabası olan Qoser eski Belediye Başkanı Cihan Sincar ise şöyle dedi: “Bu kirli zihniyet toplum içinden çıkana kadar buna karşı direneceğiz. Buna karşı hep mücadele verdik ve vermeye devam edeceğiz. Adı, dini ne olursa olsun bu katilleri koruyanlar bilsin ki karşılarında olacağız. Katledilen kadınlar yalnız değildir. Onlar göremese de bayraklarını devralacağız."