QSD ve Güvenlik Güçleri şehitleri için taziye çadırı

DAİŞ çetelerinin saldırısında şehit düşen Merwan Oso ve Mihemed Şemdin (Cano) için taziye çadırı kuruldu.

ŞEHİT TAZİYE

Hesekê-Hol yolunda 26 Eylül'de DAİŞ çetelerinin saldırısında iki yoldaşıyla birlikte şehit düşen Merwan Oso ve 25 Eylül'de görevi başında şehit olan QSD savaşçısı Mihemed Şemdin (Cano) için taziye çadırı kuruldu.

Hesekê’nin Kebaba Mahallesi’nde kurulan taziye çadırına sivil toplum kuruluşları, İç Güvenlik Güçleri üyeleri, askeri meclis temsilcileri ve bölgedeki birçok kişi katıldı. Taziye çadırı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, şehitler Merwan Oso ve Cano'nun fotoğrafları, QSD ve İç Güvenlik Güçleri flamalarıyla donatıldı.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi adına söz alan Rewan Şêxo, her iki şehidin şahsında tüm özgürlük savaşçılarını anarak ailelerine başsağlığı diledi, şehitlerin izinden gidileceğini vurguladı.

Hesekê İç Güvenlik Güçleri Yönetim üyesi İdrîs Oso da bölgedeki huzur ve istikrarı bozmaya yönelik girişimlere dikkat çekerek, "Şehitlerimiz kendi çıkarları için değil, halklarını ve topraklarını korumak için şehit oldular. Askeri güçler ülkenin koruma kalkanı" dedi.

Şehitlerin aileleri de QSD ve İç Güvenlik Güçleri’nin yanında olduklarını belirterek, şehitlerin mücadelesine sahip çıkacaklarını vurguladı.