RAJIN: Şaristan Asmîn’in hakikat arayışının izinde yürüyeceğiz

Özgür Kadın Basını (RAJIN), şehit düşen Şaristan Asmîn anısına yaptığı açıklamada Şaristan’In Medya Savunma Alanları, Kerkük, Maxmur ve Şengal'de kadın basınının çalışmalarını yürüten Şaristan’ın hakikat arayışının izinde yürüyeceklerini vurguladı.

RAJIN, yakalandığı bir hastalık nedeniyle 3 Haziran 2023’te ölümsüzler kervanına katılan Şaristan Asmîn'in (Leyla Yıldız) şehadeti nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

"Özgür yaşam çizgisinin önde gelen militanı ve değerli yoldaşımız Şaristan Asmîn şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Mücadelenin bu zorlu safhasında Şaristan Asmîn yoldaşımızın şehadetinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mücadele arkadaşları olarak özgür yaşam ve kadın devrimi gerçekleşene kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin, Şaristan Asmîn'in yarattığı yoldaşlığı başarının ölçüsü haline getireceğimizin sözünü veriyoruz.

Kadın özgürlük mücadelesinin nadide devrimcisi, Gurbetelilerin çizgisinin takipçisi Şaristan Asmîn, emeği, sevgisi, umudu, inancı ve Önder Apo'nun çizgisine bağlılığıyla kadın özgürlük çizgisinin öncü kadrosuydu. Kadınların özgür basınının, devrimci kültürünün geliştirilmesinde ve yaratılmasında büyük bir katkı sundu. Yoldaşları olarak özgür basın için yaptığı çalışmaları asla unutmayacağız, kendimiz için mücadelenin temel gücü yapacağız. Şaristan yoldaşın ve yüzlerce şehidin özgür basın için verdiği eşsiz emeği, kadın devriminin yarattığı değerlerin yükseltilmesinin temelini oluşturacaktır. Hakikat takipçisi Şaristan yoldaş, birçok mücadele alanında ve kadın basın çalışmalarında yer aldı ve çalışma yürüttü. Doğal bir devrimci sorumluluğuyla, mücadeleye her zaman katılmayı esas alıyordu. 24 yıllık mücadele yaşamını kadın yoldaşlığını büyütme, özgür yaşamı geliştirme ve emek verme üzerinde inşa etti.

Özgürlük mücadelesinin öncüsü Şaristan Asmîn, yıllarca kadın basın çalışmalarında yer aldı. Medya Savunma Alanları, Kerkük, Maxmur ve Şengal’de büyük bir emekle kadın basın çalışmaları yürüttü. Gücü, tecrübesi ve mücadeleci ruhu ile işi yürüttü ve geliştirdi. Aynı zamanda Şaristan kendi yoldaşları arasında da örnek bir öncü ve mücadelede samimi bir öğreticiydi. Gerilla hayatının zor koşullarında hiçbir engel tanımadan kadın basın çalışmalarını yürüttü. Gurbetelilerin, Arjîn ve Hindistanların izinde yürüyerek emek verdi. Hem bir kadın gerilla ve mücadele öncüsü olarak hem de dağ kadınlarının gazetecisi olarak Medya Savunma Alanlarında dağ dağ gezdi. Binlerce gerillanın yaşamına ve mücadelesine şahit oldu. Şaristan yoldaş, her kadın gerillanın hayatını, kendi mücadelesi için ilham yaptı.

Şaristan yoldaş, hastalıkla mücadele etmesine ve tedavi görmesine rağmen sağlık durumunun kendisini hiçbir zaman engellemesine izin vermedi ve sonuna kadar mücadelenin içinde yer aldı.  Bizim için bu katılım, özverinin ve mücadelenin bir örneğidir. Sorumluluk ve liderlik ruhu ile sürece katılımı, her zaman katılımın temel kriteri haline getirdi. Bu temelde biz de Şaristan Asmîn’in katılımının ve hakikat arayışının izinde yürüyeceğiz. Biz mücadele arkadaşları olarak tekrardan Şaristan Asmîn yoldaşın şahsında bütün şehitlerimize, onların özgürlük mücadelelerini devam edeceğimizi ve yarattıkları değerlere sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.”