Rizgar Deniz Maxmur'da görkemli bir tören ile uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’ni takip ederken, yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Gazeteci Rizgar Adanmış (Rizgar Deniz) Maxmur’da düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’ni takip ederken DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 18 Aralık günü şehit düşen Gazeteci Rizgar Deniz, Maxmur’da son yolculuğuna uğurlandı.

Sêmakla Sınır kapısından alınan cenaze, kalabalık bir konvoy ile Maxmur Kampı’na getirildi.

Rizgar Deniz için Mexmûr Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen tören ise bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Törende Rizgar Deniz’in hayatı ve mücadelesinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Tören Demokratik Basın Birliği’nin (YRD) mesajının okunması ile devam etti. YRD mesajında “Cizre Fırtınası Hamlesini takip ederken şehit düşen gazeteci arkadaşlarımız Rizgar Adanmış, Dilîşan ve Hogir; Gurbeteli Ersöz, Deniz Fırat, Nûjiyan Erhan, Mistefa Mihemed, Xerîb Welat, Mazlûm Bagok, Agirî Banê, Firaz Dağ ve Vedat Huseyîn Elî gibi gerçeklerin ve aydınlığın izinde yürüdüler” denildi.

Rizgar Deniz’in ailesine başsağlığı dileklerinin de iletildiği mesajda özgür basın emekçilerinin açtığı yolda yürüme sözü de verildi.

Ajansımız ANF’nin muhabiri ve özgür basın çalışanı Seyit Evran da törende bir konuşma yaptı. Evran şunları söyledi: “Rizgar arkadaş özgür basının temsili oldu ve hakikatin izinde yürüdü. Sonuna kadar onların izinde yürüyeceğiz ve onların kalemini yerde bırakmayacağız.”

Şehîd Rustem Cudî Kamp Yönetimi Eşbaşkanı Hüseyin Kara konuşmasında aileye başsağlığı dileyerek, “Rizgar bu kampın bir evladıdır. En üst seviyede bu kampın temsiliyetini yaptı. Biz kamp sakinleri olarak şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Özgürlüğe kavuşuncaya kadar şehitlerimizin izinde yürüyeceğiz” dedi.

Şehit Rizgar Adanmış’ın annesi Meryem Adanmış ise konuşmasında şunları söyledi: “Önder Apo ve bütün yurtsever halkımızın başı sağ olsun. Rizgar tercihini özgürlükten yaptı. Biz de ona kamerasını ve kalemini yerde bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz.”

Şehit Rizgar Adanmış’ın kız kardeşi Hewlêr Adanmış da “Kürt halkının başı sağ olsun. Şehit Rizgar sadece benim değil, sizin de kardeşinizdir. Sonuna kadar şehitlerimizin anısına bağlı kalacağız” diye konuştu.

Cenaze konuşmalar ardından “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları ile toprağa verildi. Halk daha sonra ise taziye için açılan çadıra doğru yürüyüşe geçti.