RJAK’tan BM’ye tecrit için mektup gönderme kampanyası

RJAK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen ağır tecride karşı BM’ye mektup gönderme kampanyası başlattığını duyurdu.

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) Süleymaniye’de ‘Önder Abdullah Öcalan’ın Umut Hakkı’ başlıklı bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen ağır tecride karşı Birleşmiş Milletler’e (BM) mektup gönderme kampanyası başlatıldığı belirtildi. Bugün başlayan kampanya 25 Nisan’a kadar devam edecek.

Kampanyaya katılmak isteyenlerin el yazısı ve e-mail üzerinden mektup ve videolu mesajlar gönderebileceği kaydedildi. Ayrıca mektup ve mesajların Kürtçe ve Arapça dillerinde olabileceği de ifade edildi.

RJAK adına açıklama yapan Çiro Şiwani, şunları söyledi: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 25 yıldır ağır tecrit koşulları altında esir tutulmaktadır. Önder Öcalan’ın esir tutulması Kürt halkı ve tarihini yok etmeye çalışmaktır. Buna asla sessiz kalmayacağız. Önder Öcalan’ın paradigması, kadın özgürlüğü üzerine kurulan ve doğa ve insanlığı temel alan bir paradigmadır. ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganı kaynağını İmralı’dan almaktadır. Sadece Kürt kadınları değil tüm dünya kadınları bu sloganla kendilerini yeniden var etti.”

Son 2 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen ağır tecridin daha da ağırlaştığına ve ailesi ve avukatlarıyla görüşmesinin engellendiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bizler RJAK olarak bu ağırlaştırılmış tecride karşı ‘Önder Abdullah Öcalan’ın Umut Hakkı’ sloganıyla BM’ye mektup gönderme kampanyası başlattığımızı duyuruyoruz. Başta Güney Kürdistanlı olmak üzere tüm özgürlük yanlısı kadınları Önder Öcalan’a yönelik geliştirilen ağır tecrit ve suçlara karşı sessiz kalmayarak kampanyaya katılmaya çağırıyoruz” denildi.