RJAK, Türk devletinin Başûr’a yönelik saldırılarını kınadı

İşgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırı ve katliamlarını kınayan RJAK, Başûr hükümetini ve ilgili tarafları işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı tavır almaya çağırdı.

Kurdistan Kadın Özgürlük Hareketi (RJAK), işgalci Türk devletinin son dönemde özellikle Başûrê Kurdistan’da sivilleri hedef alan saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. RJAK, işgalci Türk devletinin son dönemde Başûrê Kurdistan ve Irak topraklarının egemenliğinin ihlalini ve sivillere yönelik katliamlarını kınadı.

Kürt halkının katledilerek yok edilemeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, “RJAK olarak Başûrê Kurdistan’da her gün yaşanan bu katliamları şiddetle kınıyoruz. İşgalci Türk devleti ve ortakları, iktidarlarını sürdürmek için acımasız yöntemlerle halkımıza saldırmakta, özellikle son dönemde Başûrê Kurdistan’daki halkımıza yönelik saldırılarını artırmaktadır. Kuşkusuz bu saldırıların amacı Kürt halkını göçe zorlayarak Başûrê Kurdistan’ı boşaltmaktır. Aynı zamanda halkı korkutarak yurtseverlikten uzaklaştırmayı hedeflemektedirler. Ancak halkımız Apocu felsefeyi benimsemiştir” denildi.

Açıklamada son bir hafta içerisinde 5 saldırının gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek şunlar kaydedildi: “Halkımızı hedef alan saldırılar şüphesiz siyasi saldırılardır. Dünyanın ve özellikle Irak ve Kürdistan Bölgesi Hükümetinin sessiz kalmaları Başûrê Kurdistan’a yönelik gerçekleştirilen işgal saldırılarını onayladıklarının bir işaretidir. İşgalci Türk devletinin esas amacının yalnızca Kürt halkı ve özgürlük hareketi değil, Irak ve Başûrê Kurdistan’ı da işgal etmek istediği açıktır.”

Açıklamada son olarak Irak Hükümeti, Başûrê Kurdistan halkı ve tüm kadın örgütlerine çağrı yapılarak saldırılara sessiz kalınmaması istendi.