Roboskili ailelerden hükûmete: Susmayacağız!

 Roboskili aileler, katledilen Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi andı. Aileler, “Elçi ile birlikte barış ve adaleti katlettiler" mesajını verdi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 309’uncu haftasında da yakınların mezarı başında buluştu.

'ROBOSKİ KATİLLERİ YARGILANSAYDI...'

Aileler adına açıklama yapan Veli Encu, Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi andı. Encu, “Devlet, yaşadığımız katliamları ve acıları hafızalarda sürekli diri tutmak için bizlere her defasında başka bir adaletsizlik ve zulüm yaşatıyor. Roboski Katliamı’nın failleri yargılanıp cezalandırılmaları sağlansaydı Tahir Elçi katledilmeyecekti. Katliam davasına takipsizlik verilmeseydi bugün Tahir Elçi davasında da benzer kararlar verilmeyecekti” dedi.

'HER ŞEYE RAĞMEN SUSMAYACAĞIZ!'

Encu, adaletsizliğe karşı adaleti, savaşa ve şiddete karşı daima barışı savunan Tahir Elçi’yle birlikte barış ve adaletin katledildiğini söylerken, şunları da kaydetti: “O günden sonra ülke yangın yeri, her yeni gün başka acılar adaletsizlikler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Barış ve adalet için mücadele edenleri cezaevine atanlar şunu iyi bilsin; Bu mücadele yolunda eksik olabiliriz. Her şeye rağmen susmayacağız ve bıraktıkları yerden mücadele etmeye devam edeceğiz."