Rojava'da binler yürüdü: Öcalan'a özgürlük!

Çilaxa kasabasında binler, Öcalan'a dönük tecrit ve yine Türk devletinin işgalini protesto etti.

Gırkê Legê, Çilaxa, Til Koçer, Aliya köyleri ve Tirbespiyê’den binlerce kişi ile Demokratik Özerk Yönetim ve sivil toplum kurumları temsilcileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridi ve Türk devletinin işgalini protesto etti.

Yürüyüşte Öcalan posterleri taşındı ve “Önder Apo’nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür!”, “Türkiye’nin Rojava işgaline hayır!”, “Cerablus halkının direnişini destekliyoruz” yazılı pankartlar taşındı.

Kent merkezinden başlayan yürüyüşçüler, Şehit Kawa Meydanı'nda toplandı. Burada konuşan Til Koçer Bölge Meclisi Eşbaşkanı Newaf Xedan, şunları belirtti: "Arap halkı olarak topraklarımıza gerçekleşen dış işgalleri kınıyorum. Uluslararası kamuoyuna ve bütün özgürlük aktivistlerine, Erdoğan’ın planları ve işgal hayalleri karşısında durmaya çağırıyorum ve buraya gelerek halklar arasındaki ortak yaşamı kendi gözlerinizle görün, diyorum. Türk devleti şunu iyi bilsin ki, aramıza farklıklar koyma ve Suriye’yi parçalama planın hiçbir zaman tutmayacak. İşgali de hiçbir şekilde kabul etmiyoruz."

'ARAP HALKI DA BASKI UYGULAMALI'

Öcalan üzerindeki tecridi kınayan Xedan, şöyle konuştu: 

"Halk olarak Erdoğan’a ve hükümetine sesleniyoruz; bu uygulamalarınızı bırakın ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verin.

Türkiye'de bulunan Arap halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için Erdoğan hükümetine baskı uygulamalıdır. Buradan, Öcalan’ın özgürlüğünü isteyen halklara teşekkür ediyoruz.”

Girê Spî Kongreya Star Yönetimi Üyesi Nezîhe Sêfedîn de şöyle dedi: "Rojava halkı olarak direnişimizi sürdüreceğiz, gece gündüz demeden meydanlarda Önderliğimizin özgürlüğünü isteyeceğiz.”

Yürüyüş, “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.