GÖRÜNTÜLÜ

Rojava’daki nüfus sayımı sona erdi

“Ez livirim-Burdayım” Hamlesi ile Rojava’nın Cizîr Kantonu’nun Amudê, Dirbesîyê, Zergan, Til Temir ve Serêkanîyê şehir ve köylerindeki nüfus sayımı sona erdi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren komite nüfus sayımının başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve halkın büyük bir ciddiyet ve memniyetle sayım için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti.

Cizîr Kantonu Eşbaşkanı Hediye Yusif nüfus sayımına ilişkin yaptığı açıklamada, halka ve öz savunma güçlerine teşekkür etti. Nüfus sayımını “2. Hamle” olarak niteleyen Yusif, Derik’ten Serêkanîyê’ye kadar başarılı bir şekilde sonuçlandığını söyledi.

“Ez Livirim” hamlesi çerçevesinde Cizîr Kantonunun Amudê, Dirbesîyê, Zergan, Til Temir, Serêkanî şehirleri ile bu şehirlere bağlı köylerde nufus sayım çalışmaları Eğitim Konseyine bağlı 2134 öğretmen ile 2694 Kongre Star, Komin ve Belediye üyesinın katılımı ile yapıldı. Sayım çalışmalarının  güvenliğini sağlamak için 767 Asayiş üyesi ile 373 Halk Savunma Güçleri (HPC) üyesi görev aldı.

“Ez Livirim” Hamlesi ile Cizîr Kontunu’nun 5 şehir ve köylerinde bu sabah saat 8’de başlayan nüfus sayımı çalışmalarını genel koordinasyon ve izleme komitesinin dışında her şehir ve köy hatlarında çalışmaları izeleyen denetleyen bir komite görev aldı.

Sayım çalışmaları hakkında bilgi veren sayım koordinasyonu ve komitesi halkın evinde kalarak destek verdiği ve görevliler dışında kimsenin hareket etmediği sayım bölgesinde ciddi bir durumun oluşmadığını kaydetti.

Komite, nüfus sayımı ile birlikte hem Rojava’da ve göç edenlerin, hem de Rojava’ya Suriye’nin başka şehirlerinden gelip yerleşenlerin tespit edildiğini söyledi. Komite, nüfus sayımının yapıldığı bölge uzak köylerden göç edenlerinde ileriki süreçte elektronik posta yolu ile kimlerin nereye gittiği tespit edileceği söyledi.

Komite uzun bir aradan sonra yapılan nüfus sayımının Rojava devrimi ve halkları için büyük bir anlam taşıdığını söyledi.

“Ez Livirim” hamlesi çerçevesinde Cizirê Kantonunun Amudê, Dirbesîyê, Zergan, Til Temir, Serêkanî şehirleri ile bu şehirlere bağlı köylerde nufus sayım çalışmaları resmi olarak önümüzdeki saatlerde tamamlanmış olacak. 

...