GÖRÜNTÜLÜ

Rojnews muhabiri Vedat Hüseyin Ali anıldı

Güney Kürdistan'da katledilen Rojnews Muhabiri Vedat Hüseyin Ali için Süleymaniye'de anma etkinliği düzenlendi.

Kimliği belirsiz kişiler tarafından 13 Ağustos 2016 tarihinde kaçırılıp katledilen Rojnews Muhabiri Vedat Hüseyin Ali, dün Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentindeki Kültür Salonunda düzenlenen bir merasimle anıldı. 

Anmaya Ali'nin ailesi, Güney Kürdistan’daki siyasi parti ve kurum temsilcileri, parlamenterler, yazar, gazetecilerle halk katıldı.

'KDP BİZİ BİLGİLENDİRMİYOR'

Ağabey Tarık Hüseyin Ali, ANF'ye yaptığı açıklamada, “Vedat’ın katledilişinin kırk gününü geride bıraktık. Bu konuda yetkililerden aldığımız yanıt, soruşturmanın devam ettiği yönünde. Kardeşimin faillerini birçok insan gördü. Olay tanıkları tehditler aldıkları için ifade veremiyorlar. Behdinan bölgesi KDP’nin iktidarı altındadır. Ne hükümet ne de KDP’nin yetkilileri bizi bilgilendirdiler" dedi.

Merasimde konuşan Ağabey Samed Hisen Ali de “Vedat onlarca kişinin ve birçok kameranın kayıt yaptığı yerden 7 kişi tarafından kaçırıldı. Vahşi bir şekilde kaçırıldı. Halen failleri bulunamadı. Bunun peşini bırakmayacağız. Dosyayı uluslararası alana taşıyacağız" diye konuştu.

Etkinlikte, KCK Güney Dışilişkiler Sözcüsü Dr. Hüseyin Amed, Kürdistan Bölgesi Gazeteciler Sendikası Sekreteri Hemid Berxwedan, Kürdistan Bölge Parlamentosu Süleymaniye Ofisi Goran Hareketi Parlamenteri Dr. Şerko Heme Emin ve gazeteciler sendikası olan Metro Örgütü adına da konuşmalar yapıldı.

Konuşmaların ardından NRT televizyonunun hazırladığı, Kürdistan Bölgesi’nde katledilen gazeteciler Serdeşt Osman, Kawa Germiyani, Soran Mame Hame ve Vedat Hisen Eli’yi konu alan belgesel-film izlendi.

...