'Saldırılarla halkımızın korkutulması hedefleniyor'

Şengal’e yapılan saldırıyı kınayan Mezopotamya İnançlar Platformu, “Irkçı faşist Türk devleti Şengal’de kalan ve köklerinden kopmayan halkımızı bu saldırılarla korkutarak, onları mülteciliği dayatmaktadır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Mezopotamya İnançlar Platformu şunları belirtti: “Bilindiği gibi Türk devleti, Kürtlere karşı düşmanlıklarında sınır tanımamaktadır. Kürt halkını yok etmek için her türlü kirli ve barbarca yöntemleri kullanmaktadır. Savaşta mağlup olan ve yenilen DAİŞ’in bozguna uğramasını, kendine yedirmeyen TC devleti, DAİŞ in intikamını almak için yoğun bir çaba göstermektedir. Kutsal toprak parçası olan Şengal’de DAİŞ’in Êzidî halkımızı jenositten geçirmek isteyen barbar çeteler, halkımızın kahraman evlatlarının direnişi karşısında istedikleri sonucu alamamışlardır. Bozguna uğrayarak dağılan DAİŞ ile istedikleri sonuçları alamayan barbar Türk devleti bu sefer de kendisi sahaya inmiştir. Halkımızın köklerini kurutmak isteyen vahşi Türk devleti, halkımızı dilsiz, iradesiz ve kimliksiz bırakmak için her türlü gayri ahlaki davranışlar sergilemektedir.

Irkçı faşist Türk devleti Şengal’de kalan ve köklerinden kopmayan halkımızı bu saldırılarla korkutarak, onları mülteciliği dayatmaktadır. Bu ahlaksızca yapılan saldırıların asıl sebeplerinden biri budur.

Irkçı ve tekçi Türk devleti, çok dinli, mezhepli ve etnik yapılı Kürdistanı yakıp yıkarak ortadan kaldırmak istemektedir. Hem bizler hem insanlık için bu çok dinli ve mezhepli yapının korunması hayatidir. Bu yapı ısrarla dağıtılmak ve yok edilmek istenmektedir. Bu çok renkli yapının korunması için herkesin bu saldırılara karşı koyması ve mücadele etmesi gerekmektedir. Bizler Mezopotamya İnançlar Platformu olarak, dindarları, halkımızı ve bütün insanlığı bu barbarları durdurmaya çağırıyoruz. Şengal’in ve Rojava’nın uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ve böylelikle bu katliamların durdurulmasını istiyoruz. Êzidî, Müslüman, Hıristiyan, Alevi ve Yahudilerin birlikte mücadele ederek, dinler havzası ve bahçesi olan bu toprakları, bu toprakların kadim halklarının korunması için mücadeleye çağırıyoruz.

Mezopotamya İnançlar Platformu olarak, kendine insanım diyenleri birlikte bu katil ve çete devlete karşı mücadeleyi yükseltme çağrısını yapıyoruz.”