Sancar'dan Dersim'e ziyaret: Halktan yoğun ilgi

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Dersim’de partililerle buluştu, esnafları ziyaret etti. Halk, Sancar'a yoğun ilgi gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iki günlük Dersim programının ilk gününde, partisinin il örgütünü ziyaret etti. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı ve 25. Dönem HDP İstanbul Milletvekili Turgut Öker ile HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Sancar'a eşlik etti.
Sancar, kalabalık bir partili grup tarafından kapıda alkışlarla karşılandı. Çevredeki esnaflarla selamlaşan Sancar, daha sonra parti binasına girip il eşbaşkanları Nurşat Yeşil ve İbrahim Kasun’dan çalışmaları hakkında bilg aldı.
Görüşmede Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dün açıkladığı 2021 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre 83 bin 645 kişi ile Dersim’in en az nüfusa sahip il olması gündeme geldi. Ekonomik çöküş yüzünden insanların çalışacak iş bulamadıkları için geçim zorluğu yaşamaları nedeniyle kentteki doğum oranlarının azaldığını ve yoğun göç verildiğini anlatan partililer, yine yürütülen soykırımcı askeri operasyonlar dolayısıyla meraların sık sık yasaklanmasından kaynaklı hayvancılık yapılamadığı için özellikle köylerin boşaldığını söyledi. Bunlarla birlikte kentteki gençlerin ülkede gelecek görememesi nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kaldığı dile getirildi.

ÖĞRENCİLER VE ŞOFÖRLER İLE GÖRÜŞTÜ

Üniversiteli bir grup öğrenci de parti binasına gelerek, Sancar’la buluştu. Sancar, yakından ilgilendiği öğrencilere hangi bölümlerde okuduklarını sorup, sohbet etti. Sonrasında partililerle birlikte dışarı çıkan Sancar, esnafları ziyaret etti. Sancar, kendisine yoğun ilgi gösteren halk ve esnaflarla selamlaştı. Sancar, sokaktaki seyyar satıcıların yanı sıra duraklarını ziyaret ettiği taksi ve minibüs şoförleriyle de sohbet etti.
Sancar, dolaştığı sokaklarda kentin tanınan simalardan “Apê Hıdır”la da selamlaştı. Bu ziyaretler sırasında yarın yapılacak İl Örgütü kongresi için bildiri dağıtan partililer sık sık “HDP halktır, halk burada” sloganı attı.
Sancar’ın esnaf ziyaretleri, Seyit Rıza anıtının yer aldığı meydanda sona erdi. Sancar, anıtın önünde partililer birlikte toplu fotoğraf çektirdi.
Sancar, saat 17.30’da ise kentin sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelecek.