Sellum: Bayramları özgür Rojava ve özgür Suriye'de kutlayacağız

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi Eşbaşkanı Sellum, bayram vesilesiyle demokratik federal sistem etrafında birleşme çağrısında bulundu.

ANF'ye konuşan Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi Eşbaşkanı Mensur Sellum, "Özelde şehit aileleri olmak üzere Suriye ve Rojava halklarının ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Ben umut ediyorum ki, biz bundan sonra demokratik federal sistemle bayramlarımızı özgür Rojava ve özgür Suriye’de istikrar ve güvenlik içinde kutlayacağız” dedi.

Bu bayramın diğer bayramlardan bir farkının olduğunu ifade eden Sellum, “Bu da Rojava ve Kuzey Suriye’nin birçok alanının özgürleştirilmiş olmasıdır. İnşallah kısa süre içerisinde Efrîn yolunu da açacağız. İnşallah Kuzey Suriye’nin tamamı için Demokratik Federal Sistemi ilan edeceğiz” diye belirtti.

‘TÜRK DEVLETİ HALKLARIMIZA BÜYÜK ACILAR YAŞATTI’

Bayram vesilesiyle bir kez daha politikalarıyla ve beslediği çetelerle Suriye halklarının büyük acılar yaşamasına neden olan Türk devletini kınadığını belirten Sellum sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir süre önce Türkiye ‘DAİŞ terörüne karşı mücadele edeceğim’ adı altında Cerablus’u işgal etti. Bütün dünya da gördü ki, bu yalandır, Türkiye ve DAİŞ birliktedir. Türkiye’nin DAİŞ’e kaşı mücadele adı altında Cerablus’a girmesi bir tiyatroydu. DAİŞ çeteleri sakallarını kesip, elbiselerini değiştirerek kendilerini Özgür Ordu gibi gösterdiler. Ama artık herkes bunun bir tiyatro olduğunu biliyor.

Madem DAİŞ çetelerine karşı mücadele ediyordu, DAİŞ çeteleri Kobanê ve Girê Spi’deyken neden onlara destek veriyorlardı? Bu da niyetlerinin DAİŞ’e karşı mücadele olmadığını gösteriyor. Türkiye Amerika ve Rusya’nın uzlaşması sonucunda Cerablus’u işgal etti. Bir kez daha söylüyoruz; Türk devleti halklarımıza büyük acılar yaşattı. Ve asla Türk devletinin bu politikalarını ve saldırılarını kabul etmeyeceğiz.”

“Biz bütün dünyaya söylüyoruz; DAİŞ çeteleri karşısında mücadele eden biziz. Biz Türk devletinin Kuzey Suriye’ye geçmeye devam etmesine izin vermeyeceğiz” diyen Mensur Sellum, uluslararası güçlerden ve tüm dünyadan Türk devletinin güçlerini Kuzey Suriye’den çekmesini istediklerini söyledi.

‘DEMOKRATİK FEDERASYON ETRAFINDA KENETLENELİM’

Kuzey Suriye ve Suriye halkları olarak sorunlarını kendilerinin çözebileceğini ifade eden Sellum, “Biz Kuzey Suriye halkları olarak Kuzey Suriye’nin tamamında halkların kardeşliğini daha fazla geliştirebiliriz. Türkiye’nin Suriye ve Kuzey Suriye üzerindeki hesaplarını kabul etmiyoruz. Şu anda Suriye’de halka saldıran çetelerin hemen hepsi Türkiye’ye bağlılar. Şehirlerimiz ve halklarımızın birliğini bozmak istiyorlar ve bu durumu kabul etmiyoruz” dedi.

Son olarak Kurban bayramı vesilesiyle bütün Rojava, Kuzey Suriye halklarını demokratik federal sistem etrafında birleşmeye davet eden Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi Eşbaşkanı Mensur Sellum, "Ancak bu sistem Suriye halklarının sorunlarını demokratik bir biçimde çözer. Biz de Türkiye ve DAİŞ saldırıları karşısında birliğimizi güçlendirerek özgürlüğümüzü yakınlaştırmalıyız" dedi.

...