'Seydişehir'deki tutsaklar için hemen adım atılmalı'

Konya Seydişehir'de tutsakların açlık grevi sürüyor. Aileler, "Can güvenlikleri yok. Eylemin ölüm orucuna dönüşmemesi için hemen adım atılmalı" dedi.

Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi’nde baskı ve işkenceye karşı 6 tutsağın 6 Mayıs'ta başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi sürüyor. Tutsaklardan Yılmaz Uçar’ın ağabeyi Ömer Uçar, kardeşinin açlık grevinin ardından hücreye atıldığını ve darp edildiğini dile getirerek, eylemin ölüm orucuna dönüşmemesi için gerekli adımların atılmasını istedi.

‘CAN GÜVENLİKLERİ YOK'

Bir heyetin acilen cezaevine gitmesi gerektiğini vurgulayan Uçar, heyetin cezaevinde inceleme yapması ve raporu kamuoyuna açıklamalarını istedi. Uçar, “Kardeşim ve arkadaşları can güvenliklerinin olmadıklarını, adeta ölümü beklediklerini söylüyorlar. Biz bir haftadır onlardan hiçbir haber alamıyoruz. Görüş yapılamadığı için de görüşe gidemiyoruz. Yine kardeşimin telefon hakkı ise iptal edilmiş. Yani bizim haber alabileceğimiz hiçbir kanal kalmadı. Kardeşim açlık grevine girdikten sonra onlara soruşturma açtılar ve onları sürekli hücreye atıyorlar” dedi.

‘ADIM ATILMAZSA BÜYÜK SORUNLAR YAŞANIR'

Tutsakların ölüm orucuna başlamamaları için mutlaka bir çözümün geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, şunları söyledi:
“Bu baskıya karşı tutsakların ellerinde bedenlerini açlığa yatırmanın dışında bir seçenek bırakılmadı. Bir insan bedenini ölüme yatırıyorsa orada çok ağır işkence ve ihlaller olduğu anlamına geliyor. Anne ve babam kronik hasta ve kardeşimin durumundan dolayı büyük bir acı yaşıyorlar. Öncelikle tutsakların üzerindeki bu eziyete son verilmelidir. Yine kardeşim ve arkadaşları ailelerin rahatlıkla ziyaret edebilecekleri bir kentin cezaevine gönderilmesini istiyoruz. Maddi imkansızlıklardan dolayı üç yıldır onun görüşüne gidemiyoruz. Devletin adım atmasını istiyoruz. Adım atılmaması durumunda çok büyük sorunlar çıkar. Ailesi olarak kaygıyla yaşanacakları bekliyoruz."