Seyir tepesini beton kapladı

Bir zamanlar Wanlıların tüm kenti ve Van Gölü’nü izlediği seyir tepesi, şimdi tamamen beton bir alana dönüştü.

AKP’li Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Wan’ın (Van) doğal güzelliklerinden biri olan seyir tepesini tamamen imara açarak yandaşlara peşkeş çekti. 

Wan’ın turistik ilçelerinden biri olan ve yeşil doğasıyla bilinen Artemêt (Edremit) son yıllarda AKP’li belediye yönetiminin ve kayyumun kurbanı oldu. HDP’li belediyenin 2016’da gasp edilmesinin ardından kayyum olarak atanan Atıf Çiçekli, Kız Kalesi olarak bilinen alanı cafe ve farklı işletmelere peşkeş çekti. Wan halkının özellikle yaz aylarında gezdiği Kız Kalesi denilen bölge rant alanına çevrildi, ağaçlar kesilerek yerine betondan yapılar yapıldı. Artemêt’in doğasını yok eden kayyum Atıf Çiçekli, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP belediyeyi kazanınca Antalya’ya gitti. Seçimi kazanmalarına rağmen HDP’li Belediye Eşbaşkanlarına ‘KHK’ bahanesiyle mazbataları verilmedi ve İçişleri Bakanlığı seçimleri kaybeden AKP’li İsmail Say’ı Belediye Başkanı olarak atadı.

DEVLET MEMURU OLMAYAN KAYYUM

Say’ın atanmasıyla beraber Artemêt’te doğa katliamı devam etti. Neredeyse bütün Artemêt, beton bir yer haline geldi. Yeşil alanlar imara açılarak peşkeş çekildi. Bununla yetinmeyen AKP’li Say, şimdi de seyir tepesinin bulunduğu araziyi satışa çıkardı. Seyir tepesi, villaların da dikildiği tamamen beton bir alana dönüştü. 

ÜÇ BEŞ ZENGİNE FEDA ETTİLER

Ekoloji aktivisti Fatih Şahin de ANF’ye şunları söyledi: “Artemêt’in en gözde yeri olan seyir tepeyi zenginlerin villa alanına çevirdiler, halkın huzur aldığı, temiz bir nefes aldığı, stres attığı o güzelim alanı yok ettiler. Wan’ı kuşbakışı gören seyir tepesini 3-5 zengine feda ettiler. Artemêt’in kanalizasyonu göle akıyor. Gölü temizlemek için bir temizlik aracı yok ama sazlık alanı, börtü böceği, kuşu yok ediyorlar. Doğa düşmanı bu kayyum belediyeciliğine dur diyeceğiz. Tüm Wan halkını bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.”