Siirt Barosu, Şenyaşarlar'ı ziyaret etti

Siirt Barosu Başkanı ve üyeleri, direnişteki Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti'ne destek ziyaretleri devam ediyor. Hafta sonu olması nedeniyle Suruç’taki evinde nöbetini sürdüren aile, Siirt Barosu’ndan kendilerine destek ziyaretinde bulunan heyet ile görüşmek için Urfa'daki adliyenin önüne geldi. Siirt Barosu Başkanı Kenan Bilge ve baronun yönetim kurulu üyeleri, aileye destek ziyaretinde bulundu. Urfa Barosu yönetim kurulu üyeleri de heyete eşlik etti. Aile, heyeti ellerinde "Sadece adalet istiyoruz" yazılı dövizler ile karşıladı.
Adalet mücadelesine dair heyeti bilgilendiren Ferit Şenyaşar, “Daha önce 7. dosya savcısı 23 kişiyi tespit ettiklerini söyledi. Ancak şu an dosyaya bakan 9. savcı ‘faili meçhul’ diyor. Yüzlerce kamu çalışanının gözleri önünde bu katliam yapıldı, nasıl ‘faili meçhul’ oluyor" diye tepki gösterdi.

'ADALET OLMADAN HİÇBİR ŞEY OLMAZ'

Ailenin adalet mücadelesini yakından takip ettiğini dile getiren Siirt Baro Başkanı Kenan Bilge, “Gerçekten dosya bir hukuki garabet haline gelmiş. Kaç yıldır hala bir iddianame bile yok. Umarım bütün sivil toplum kuruluşlarının desteği ile bir ilerleme sağlanır dosyada, bu hukuksuz durum ortadan kalkar. Adalet tesis edilmediği zaman bir toplumda hiçbir şey tesis edilemez. Biz her zaman ailenin yanındayız. Umarım en yakın zamanda bu adaletsizlik ortadan kalkar” şeklinde konuştu.