Sincar vurulduğu yerde anıldı

4 Eylül 1993’te uğradığı silahlı sonucu yaşamını yitiren DEP Milletvekili Mehmet Sincar, Batman’da katledilişnin 26'ncı yılında vurulduğu yerde anıldı.

Batman'da, 4 Eylül 1993 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mehmet Sincar, vurulduğu sokakta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü tarafından anıldı. Çarşı Mahallesi'nde bulunan Elma Sokağı'nda yapılan anmaya, İki Köprü Belde Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Taş, Bekirhan Belde Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük de katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan HDP İl Eşbaşkan Vekili Gülcemal Erdinç, Mehmet Sincar ile beraber Metin Özdemir ve Habip Kılıç'ın da öldürüldüğünü hatırlatarak, bıraktıkları demokrasi mücadelesini sürdürdüklerini ifade etti.

Aradan geçen 26 yıla rağmen faillerin hala ortaya çıkarılmadığını söyleyen Erdinç, "Her ne kadar ‘faili meçhul’ denilse de biz onların gerçek katillerini tanıyoruz" dedi.

Erdinç, DEP milletvekilinin katledildiği günden bugüne Kürt siyasetçilere yönelik baskı ve sindirme politikalarının devam ettiğini de belirtti. Erdinç, "Kayyum politikaları 1990'lı yıllardaki politikaların bir devamı niteliğindedir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, arkadaşlarımızın hesabını soracak ve bizlere emanet ettikleri demokrasi mücadelesini sürdüreceğiz" diye konuştu.

Erdinç'in konuşmasının ardından Sincar'ın vurulduğu yere karanfiller bırakılmasıyla anma etkinliği sona erdi.