Şengal Özerk Yönetimi: Şengal halkı Türk devletine karşı ayağa kalkmalı

Şengal Özerk Yönetimi öncülüğünde işgalci Türk devletinin saldırısı protesto edildi, "Şengal halkı ayağa kalkmalı ve Şengal’i kimseye teslim etmeyeceğinin mesajını vermelidir" denildi.

Şengal’in özgürleştirilmesinin 8’inci yıl dönümünde işgalci Türk devleti bir kez daha Êzidîleri hedef aldı ve 2 YBŞ savaşçısı şehit düştü.

İşgalci Türk devletinin bir araca yönelik Sinûn nahiyesinde düzenlediği saldırı, Şengal’in özgürleştirilmesinin yıl dönümü kutlamalarıyla aynı zamana denk geldi.

Şengal Özerk Yönetimi, saldırıya ilişkin kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.


TAJÊ adına Şême Remo, şunları söyledi:

 “Düşman, bu saldırıyı Şengal’in özgürleştirilmesinin yıl dönümünde gerçekleştirdi. Kurdistan Bölgesi’ndeki kamplarda kalan ailelerimiz dalga dalga Şengal’e geri dönüyor. Şengal’i DAİŞ’ten özgürleştirenler ve DAİŞ’i yenilgiye uğratanlar saldırıya uğruyor. Ne olursa olsun bizler düşman karşısında diz çökmeyeceğiz. Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Şehitlerimiz, canımızın birer parçasıdır."

Özerk Yönetim adına Sinûn Halk Meclisi Eşbaşkan Seydo Ali ise şunları belirtti: “Şengal’in özgürleştirilmesinin üzerinden 8 yıl geçti. Halkımız Şengal’e geri dönüşlerini sürdürüyor. Düşman, Şengal’de güvenliğin ve istikrarın gelişmesini istemiyor. Şengal’i bırakıp kaçanlar Şengal’in 2014 yılı öncesindeki gibi kalmasını istiyor. Şengal halkı ayağa kalkmalı ve Şengal’i kimseye teslim etmeyeceğinin mesajını vermelidir. Saldırılar olsa da mücadelemizi sürdüreceğiz.”