Siyasetçi Okyay tahliye olacağı gün yaşamını yitirdi

Kürt Siyasetçi Abdülmelik Okyay, tahliye olacağı gün, geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında yaşamını yitirdi.

Erzurum H Tipi Cezaevi'nde tutulan Kürt Siyasetçi Abdülmelik Okyay, tahliye edilmesine saatler kala cezaevinde aniden kalp krizi geçirdi. Erzurum Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Okyay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Okyay'ın cenazesi Erzurum Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

DEM Parti Erzirom İl Yönetimi, Belediye Eşbaşkanları, ailesi ve yakınları, acı haberin ardından Adli Tıp Kurumu önünde toplandı. Okyay'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerin ardından cenaze aileye teslim edildi.

Okyay'ın cenazesi yarın saat 10:00'da memleketi Tekman'ın Qirikan köyünde defnedilecek.

Abdülmelik Okyay, 1980'li yıllarda öğrencilik hayatında Kürt siyasi hareketleriyle tanışarak, yaşamını Kürt halkının hak mücadelesine adadı. 1990'lı yıllarda gelişen Kürt Özgürlük Hareketi'nin siyasal partilerinden Emek Partisi (HEP) ile başladığı siyasi mücadelesini, Kürt siyasetinin çeşitli kademelerinde sürdürdü. Uzun süre HADEP Erzirom İl Başkanlığı görevinde bulunan Okyay, daha sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Partisi Meclis üyeliği görevi ile aktif siyasetini sürdürdü.
90'lı yıllarda defalarca gözaltı ve tutuklama süreçleriyle karşılaşan Okyay, tüm baskılara rağmen Kürt halkının hakları için mücadelesine ara vermedi. Okyay, siyaset, barış ve demokrasi mücadelesi uğruna düştüğü cezaevinde tahliye olmasını bekleyen ailesi ve sevenleri, cenazesini karşıladı.