Siyasi soykırım operasyonları protesto edildi

Amed Emek Demokrasi Platformu, Mardin'deki siyasi soykırım operasyonlarını protesto etti.

Amed Emek Demokrasi Platformu, Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem ve sendika üyelerinin de aralarında bulunduğu 11 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti. Diyarbakır Tabip Odası'nda yapılan toplantıya, platform bileşeni sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

'SİNDİRMEK İSTİYORLAR'

DTO Başkanı Mehmet Şerif Demir, İnsan Hakları Sözleşmesi'nin kabul edilmesinin 71’inci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin insan hakları karnesinin her geçen daha kötüleştiğini belirtti. Arkadaşlarının çalışmalarından dolayı sindirilmek istendiğine dikkat çeken Demir, Mardin’de 11 kişinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığı söyledi.

'HER GÜN ONLARCA HASTAYI TEDAVİ EDİYORLAR'

Açıklamayı okuyan DİSK Bölge Temsilcisi Mehmet Şirin Gürbüz ise ev ve iş yeri adresleri belli olan ve her gün onlarca hastayı tedavi eden çalışma arkadaşlarının ifadeye çağrılmak yerine evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gürbüz, bunun ülkede her gün katmerleşen antidemokratik uygulamaların boyutunu gösterdiğini ifade etti.
DİSK Bölge Temsilcisi Mehmet Şirin Gürbüz, sağlık hakkı mücadelesi yürüten arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.