Süleymaniye’de Abdullah Öcalan için yürüyüş

Güney Kurdistan’ın Süleymaniye şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bir yürüyüş gerçekleştirildi.

 ‘Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ hamlesi kapsamında düzenlenen yürüyüşe çok sayıda yurttaş, aydın ve aktivist katıldı.

Yürüyüş sonunda kitle adına konuşan Tanya Kerim, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü garanti altına alıp Kürt sorununu barışçıl ve siyasi yöntemlerle çözmek için siyasi mücadeleyi daha fazla yükseltmemiz gerekiyor. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü talep etmek ve gerçekleştirmek insanlık değerleri, özgürlük, barış ve ortak yaşamı savunmaktır.

Önder Apo’dan 3 yıldır hiçbir haber alınamıyor. Avukat ve ailesinin kendisiyle görüşmesi engelleniyor. Yaşamı ve sağlığı hakkında bilgi edinilemiyor. AKP-MHP faşist rejiminin sınır tanımayan bu zulmüne karşı çıkılmalıdır.”

Yapılan açıklamanın ardından konuşan Kürt siyasetçi Muhammed Emin Pêncwinî de şu mesajı verdi: “Kürt halkının en etkin önderi olan Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak hepimizin ulusal ve insanlık görevidir. Önder Öcalan 24 yıldır İmralı adasında ağır tecrit altında tutuluyor. Son 3 yıldır da kendisinden hiçbir haber alınamıyor.”