Süleymaniye'de açık tartışma: Bazı yayınlar işgali meşrulaştırıyor

Süleymaniye'de düzenlenen açık tartışma etkinliğinde, bazı basın kuruluşlarının Türk devletinin işgalini meşrulaştıran yayınlar yaptığına dikkat çekildi.

Hizbi Zehmetkeşan Partisi tarafından Süleymaniye'de basının yurtseverlik ve işgale karşı görevleri konulu bir açık tartışma düzenlendi.

 Hizbi Zehmetkeşan Partisi yöneticilerinden Bahtiyar Drej, kısa bir sunum yaptı. Drej, sunumunda dört parça Kürdistan'daki saldırılara dikkat çekti, basının katliamlara izin vermemesi gerektiğini söyledi.

Drej, işgalci Türk devletinin uluslararası güçler tarafından terörist olarak kabul edilen Nusra ve DAİŞ başta olmak üzere diğer çetelerle saldırılar yapmasına rağmen uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasına tepki gösterdi.
Drej, bazı basın yayın kuruluşlarının işgali meşrulaştırma yönünde ibret verici bir şekilde rol oynadığını söyledi.

'HALKIN SESSİZ KALMAMASI GEREKİR'

Tartışmaya konuşmacı olarak katılan Süleymaniye Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hewjin Mele Emin, "Basının ahlaki ve yurtseverlik görevleri var ancak ne yazık ki bazı basın yayın kuruluşları işgale ve katliamlara karşı görevlerini yerine getirmekten çok ticari ve bunu gizleyen bir rol oynuyorlar" dedi.
Emin, "Buna karşı halkın sessiz kalmaması gerekir. Halkın bunlara inanmaması gerekir" diye belirtti.
Ardından söz alan katılımcılar da bası basın kuruluşlarının halkı tepkisizleştirmeye, işgali meşrulaştırmaya çalıştığını söyledi.