Süleymaniye’de katledilen Arasan için cenaze töreni

Güney Kurdistan’ın Süleymaniye kentinde bir suikast sonucu katledilen Mezopotamya İşçi Derneği Üyesi Hüseyin Arasan için görkemli bir cenaze töreni düzenlendi. Ardından Arasan’ın naaşı Kandil’de defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

Kuzey Kurdistanlı siyasi mülteci Hüseyin Arasan, 9 Haziran günü Mezopotamya İşçi Derneği’nin Süleymaniye bürosu önünde silahlı saldırıda ağır yaralandı.  Arasan, kaldırıldığı hastanede bir gün sonra şehit düştü.

Arasan’ın cenazesi adli tıp morgundan bu sabah alınarak Süleymaniye’deki Ahmedi Hacı Ali Camii’ne götürüldü.

ARTIK YETER!

Camide yapılan törende konuşan Musa Çitfçi, güvenlik güçlerine sert eleştirilerde bulundu.

Çiftçi, “Hüseyin Arasan’a yönelik derneğimiz önünde saldırı düzenlendi ve ertesi gün yaşamını yitirdi. Onlarca arkadaşımıza yönelik saldırı düzenlendi. Her saldırının faili bellidir. Ancak bu saldırıların önüne geçilmesi için hiçbir tedbir alınmadı. Ferhat Bağışkondu, Mamoste Şemal, Şükrü Serhed, Nagihan Akarsel, Mehmet Zeki Çelebi, en son ise Duhok’ta Hüseyin Türeli’ye yönelik saldırı düzenlendi” dedi.

Çiftçi, “Bizler artık yeter diyoruz. Bizler sayısız açıklama yaptık. Bizler buradaki basına kim olduğumuzu açıkladık. Bizler Kürt siyasetçileriz. Bizi başka bir yere bağlamamaları gerekiyor. Bizler siyasi mültecileriz” diye ekledi.

KATLEDİP HEWLÊR’E KAÇIYORLAR

Bir Kürt kentinde bu saldırıların yaşandığın ve kimsenin yakalanmadığı tepkisinde bulunan Çiftçi, “Kürtler katlediliyor ve kimse yakalanmıyor. Katiller katlediyor, kaçıp başkentleri Hewlêr’e gidiyor. Süleymaniye’de onca kamera var. Ne işe yarıyor bu kameralar? Burada bir koyunun kanı aksa onlarca Kuzey Kurdistanlı yurttaşı gözaltına alıyorlar. 2 gündür bu kentin yöneticileri, bu ülkenin hükümeti hiçbir açıklama yapmıyor. Bu katiller yakalanana kadar kimse bize Kürtlük ve Kurdistan dersi vermeye kalkışmasın” şeklinde konuştu.

Arasan’ın naaşı Kandil’deki Mehmet Karasungur Şehitliğinde defnedilmek üzere yola çıkarıldı. Cenazeye onlarca araç ve yüzlerce yurttaş eşlik etti.