Güney Kürdistan'dan 'PKK terör listesinden çıkarılsın' kampanyasına destek

Güney Kürdistan'daki yüzlerce şahsiyet ve kurum temsilcisi, PKK’nin "terör örgütleri listesi"nden çıkarılması için başlatılan kampanyaya katıldı.

‘Kürtlere Uluslararası Adalet İnisiyatifi’nin çağrısıyla 30 ülkede bir araya gelen uluslararası 1003 isim, “PKK terör listelerinden çıkarılsın” kampanyasına katıldı. Güney Kürdistan Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonun açılış konuşması peşmerge komutanı Ferhad Sengawi tarafından yapıldı.

KAMPANYA BAŞLADI, DESTEKLER YAĞDI

Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada ve Avustralya’da yürütülecek olan kampanyayla, 4 milyon imzanın toplanması hedefleniyor. Toplanacak imzalar, Avrupa Konseyi ve ABD’de insan hakları kurumlarına sunulacak. Bu kapsamda, Avrupa, Asya, Avustralya, Afrika kıtasından ve 30 ülkeyi temsilen 1003 kişi, 13 Aralık itibarıyla, imza kampanyasına katıldı. İmza kampanyasının başlamasının ardından birçok farklı kesimden destek geldi.

Dünya çapında tanınan siyasetçi, aydın, sanatçı ve yazarların desteklediği kampanyanın en geniş katılımlarından biri de Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde gerçekleşti. Başta Hewlêr, Süleymaniye ve Duhok olmak üzere Güney Kürdistan’ın tüm kentlerinden dini inanç temsilcileri, yazarlar, siyasetçiler, sanatçılar ve aydınlar, PKK’nin "terör listesi"nden çıkarılması kampanyasını desteklediğini duyurdu. Şahsiyetler, PKK’nin "terör listesi"nden çıkarılması için Kürdistan’ın dört parçasında yaşayan halkı kampanyayı sahiplenmeye çağırdı.

KAMPANYAYA KATILAN İSİMLER

Süleymaniye'de kampanyaya katılan başlıca kurum ve isimler şöyle:

"Mahmud Koxe İsmail Telan (Caf Aşireti Lideri), Mihemed Şiraz Talabani, Mihemed Hacî Ehmedê Qasê (Reşûborî Aşireti Lideri), Mihemed Emin Pencewinî (siyasetçi), Bılese Cabbar Ferman (YNK Politburo Üyesi), Mehmud Osman (siyasetçi), Sadi Ehmed Pire (YNK Başkanlık Divanı Üyesi), Dr. Faiq Gulpi (siyasetçi), Mihemed Abdullah (Tevgera Azadi Hareketi Eşbaşkanı), Tara Hüseyin (Tevgera Azadi Hareketi EŞbaşkanı), Dr. Yusuf Muhammed (önceki dönem Güney Kürdistan parlamentosu başkanı), Ebubekir Heledini (Yekgirtu İslami Milletvekili), Hakim Kasım Yezidi,  Nejmeddin Xulami, Nasır Rezazi, Ferhad Sengawi, Mustafa Ehmed, Seid Kakai, Hizbê Zehmetkêşani Kurdistan temsilcileri, Hizbê Şui Kurdistan temsilcileri, Kürdistan Zerdeştiler temsilcileri, Nakşinbendi tarikatı temsilcileri, Kesnezani tarikatı temsilcileri, RJAK, Tevgera Ciwanên Welatparêz, Tevgera Azadi Hareketi, Goran Hareketi temsilcileri, KNK Güney Kürdistan temsilcileri."