Tahir Elçi Cinayeti iddianamesi kabul edildi

Tahir Elçi Cinayeti'ne ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi. HDP, iddianame için "Failleri aklama hamlesi" demişti.

Amed'de 28 Kasım 2015’te Dört Ayaklı Minare’nin altında basın açıklaması yaptığı sırada Türk devlet güçlerince katledilen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili polis S.T, M.S. ve F.K. ile PKK’li Uğur Yakışır hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianameyi kabul eden Diyarbakır 10’nuncu Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma tarihini 21 Ekim 2020 olarak belirledi.

MA'nın haberine göre, Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00'da görülecek duruşma için sanık polisler S.T. ve M.S.’nin SEGBİS ile hazır edilmeleri talimatı verildi. Diğer sanık polis F.T. ve dosyada yer alan tanık polislerin de duruşmada hazır edilmesi istendi.

BEŞTAŞ: AKLAMA HAMLESİ

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, iddianameyi "ucube” olarak değerlendirmiş ve şöyle demişti:

“Gerçekten hukuken bunu izah etmek mümkün değil. Polislerden hangisinin Elçi'nin ölümünden sorumlu olduğunu tespit etmek mümkün değil demiş, savcılık. Ayrıca örgüt mensubu olduğu ifade edilen Uğur Yakışır için de 2 polisi öldürmek ve Elçi’yi öldürmekten ceza isteniyor. Hukuk tekniği ile böyle bir iddianame olamaz. Hem polislerin hem Elçi’nin ölümünün tek bir iddianamede değerlendirilmesi, failleri aklama hamlesidir. Başka hiçbir açıklama bu niyeti izah edemez."