Tahir Elçi katledildiği yerde anıldı

Türk devlet güçlerinin katlettiği Tahir Elçi, Dört Ayaklı Minare önünde anıldı.

Amed’in Sûr ilçesinde bulunan tarihi Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015 tarihinde Türk devleti tarafından katledilen Amed Barosu Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 8’inci yılında anıldı.

Elçi Ailesi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Selvi Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, baro başkanları ve insan hakları savunucularının da aralarında olduğu çok sayıda kişi, adliye önünde bir araya geldi.

"Şehîd namirin” ve "Tahir Elçi ölümsüzdür” sloganları atılan yürüyüş sonrası açıklama yapıldı. Ahmet Kaya’nın Diyarbakır Türküsü’nün çalındığı anma töreninde, Elçi'nin katledilmeden önceki sözleri dinletildi.

 Amed Baro Başkanı Nahit Eren, tetiği tutan elin karanlıkta bırakıldığını söyleyerek, "Tahir Elçi Cinayeti, 2015’te başlayan o karanlık sürecin yolunu döşemek isteyenlerin siyasi bir operasyonuydu. Devletin aydınlatamadığı cinayet yoktur, devletin aydınlatmadığı cinayet vardır" diye konuştu.

 Türkan Elçi ise "Bizi susturmak isteyenler bilsin ki adalet arayanların, zulme uğrayanların, acı çekenlerin, gece gündüz demeden içinde yüzdüğümüz uçsuz bucaksız bir denizi var. Günden güne çoğalacağız" dedi.

TBB Başkanı Erinç Sağkan da, "Tahir Elçi'nin sorumlularının tamamı ortaya çıkarılıp cezalandırılana kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.